Searching...

Η Θέρμη θωρακίζεται

Τις περιοχές όπου θα κατασκευαστούν τα δύο μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Θέρμης επισκέφτηκε χτες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.
«Τηρώντας τις δεσμεύσεις μας για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους εθνικούς αλλά και κοινοτικούς πόρους για την υλοποίηση των δύο αντιπλημμυρικών έργων στο δήμο Θέρμης», σημείωσε ο υφυπουργός.
Πρόσθεσε ότι ο δήμος Θέρμης προετοίμασε τη μελέτη. «Είμαστε εδώ σήμερα ένα χρόνο μετά να πούμε ότι ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου. Δυστυχώς στα τέλη του 2010, εδώ είχαμε καταστροφές και απώλεια μιας ζωής. Είχαμε τότε δεσμευτεί ότι πολύ γρήγορα θα βρούμε τους πόρους και τους βρήκαμε. Οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί. Εχει εγκριθεί η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τον επόμενο μήνα ξεκινούν οι εργασίες. Ενα χρόνο θα κρατήσουν οι εργασίες και θα έχουμε τη διευθέτηση ενός ρέματος ανάμεσα στη Θέρμη και στο Τριάδι, πολύ σημαντικού για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε ο κ. Μαγκριώτης.

Στη Θέρμη, επίσης, δημοπρατήθηκε ένα έργο μεγαλύτερο, προϋπολογισμού 11,3 εκατ. ευρώ, το οποίο επίσης μελετήθηκε από τον ομώνυμο δήμο. «Δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας, ουσιαστικά του δημοτικού διαμερίσματος της Θέρμης, και καλύπτει κατά 100% την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Το έργο αυτό πιστεύουμε ότι θα έχει ανάδοχο μέσα στο Φλεβάρη και οι εργασίες του θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Χρόνος ολοκλήρωσης, εάν δεν έχουμε απρόοπτα με διενέξεις και ανταγωνισμούς μεταξύ των διαγωνιζομένων, είναι οι 18 μήνες», υπογράμμισε ο υφυπουργός.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος. «Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι η υπόσχεση που έδωσε ο υπουργός πριν από ενάμιση χρόνο δεν ήταν λόγια του αέρα. Ξεκίνησε μια ουσιαστική προσπάθεια με την πρωτοβουλία του κ. Μαγκριώτη και υλοποιούνται στη Θέρμη δύο πολύ μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!