Searching...

"Έφυγε" η Μαίρη Φαρμάκη

Την τελευταία της πνοή άφησε στα 63 της χρόνια η Μαίρη Φαρμάκη, χτυπημένη από την επάρατη νόσο. Η ηθοποιός έφυγε διακριτικά και ήσυχα, όπως έζησε και ολόκληρη τη ζωή της, έχοντας στο πλευρό της σε αυτή τη δύσκολη μάχη τον σύζυγό της.
Η ξανθιά ηθοποιός με τα ανοιχτόχρωμα φωτεινά μάτια όταν πρωτοεμφανίστηκε στον καλλιτεχνικό χώρο το ’70, ήταν πραγματικά «Κορίτσι για αφίσα», όπως τιτλοφορήθηκε και η βιντεοταινία που γύρισε το 1985. Εμείς την αγαπήσαμε μέσα από τους χαρακτηριστικούς της ρόλους στις θρυλικές σειρές της ασπρόμαυρης τηλεόρασης όπως «Η γειτονιά μας», «Οι Πανθέοι» και το «Ημερολόγιο ενός θυρωρού».
Η Μαίρη Φαρμάκη είχε μεγάλη συμμετοχή και στον ελληνικό κινηματογράφο. Έπαιξε στις ταινίες «Η ταξιτζού», «Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες», «Αγάπησα μια πολυθρόνα», «Το φρούριο των αθανάτων», «Ενα αγόρι αλλιώτικο απ’ τα άλλα», «Η κρεβατομουρμούρα», «Ο Μανωλιός ξαναχτυπά», «Ο τρελοπενηντάρης», «Αιχμάλωτοι του μίσους», «Η Αλίκη δικτάτωρ», «Ο ποδόγυρος», «Και ξανά προς τη δόξα τραβά», «Θανάσης ο αισιόδοξος» κ.ά, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις υπηρετώντας την ελληνική κωμωδία.  
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!