Searching...

"Δίδυμο αδελφάκι" για το Σέιχ Σου

Ένα «δίδυμο αδελφάκι» για το δάσος του Σέιχ Σου οραματίζεται η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει ήδη εξασφαλιστεί η απόκτηση 250.000 δέντρων όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο νέο δημαρχιακό μέγαρο με θέμα την πυροπροστασία του Κέδρινου Λόφου ενόψει του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, τα δέντρα που θα φυτευτούν θα σχηματίσουν ένα νέο δάσος, σε βάθος χρόνου από 5 έως 10 χρόνια, και θα εκτείνονται από το δάσος Κουρί έως το Ωραιοκάστρο. «Στόχος μας η δημιουργία ενός δεύτερου Σέιχ Σου. Προτείναμε στους αρμόδιους φορείς να σχηματιστεί ένας διαδημοτικός φορέας διαχείρισης του δάσους. Θεωρούμε ότι η διαχείριση των δασών αλλά και του Θερμαϊκού Κόλπου θα πρέπει να περάσει στην τοπική αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Τα δέντρα που θα φυτευτούν για τη δημιουργία του νέου δάσους στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον δήμαρχο δεν θα είναι κωνοφόρα, καθώς δεν ευνοούν την πανίδα. Άλλωστε, μέσα στο όραμα της νέας δημοτικής αρχής είναι η ύπαρξη ζώων και πουλιών στα δάση. «Όραμα μας για το δάσος είναι να μπορούμε να δούμε πάλι ζώα και πουλιά. Το πευκοδάσος όμως δεν ευνοεί την πανίδα. Γι αυτό στο «δίδυμο» Σέιχ Σου δεν θα έχει πεύκα, αλλά δρυς, που είναι ένα χαρακτηριστικό δέντρο της περιοχής», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.
Όσον αφορά τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου για το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να μην πετάνε σκουπίδια και μπάζα, ενώ εξήρε τη συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων.
Από την πλευρά του ο συντονιστής του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Στέλιος Λιακόπουλος, ανέφερε πως «ο δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα», ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι περιστρεφόμενες κάμερες που θα ανιχνεύουν οτιδήποτε κινείται στο δάσος.
Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό και αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και δεν θα ξαναζήσει η Θεσσαλονίκη στιγμές όμοιες με τη μεγάλη πυρκαγιά του 1997 δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ελληνικής αστυνομίας, της δημοτικής αστυνομίας, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του πυροσβεστικού σώματος, του δασαρχείου και οι εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!