Searching...

Άρχισε το 7ο συνέδριο ΕΔΟΘ / ΝΤ ΑΔΕΔΥ

Άρχισαν σήμερα το απόγευμα οι εργασίες του 7ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ), παρουσία του προέδρου και μελών της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.
«Στην ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε» τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης.
Για την ανάγκη μιας «νέας ενότητας» , που θα «γεννήσει μέσα από τους αγώνες την νέα ελπίδα» αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, τονίζοντας ότι «πρέπει να μπει φραγμός στις αντεργατικές πολιτικές» της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου και στις προθέσεις «εκποίησης μεγάλων στρατηγικών επιχειρήσεων του δημοσίου».
«Από το συνέδριο της ΕΔΟΘ το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό. Μαζί στην πορεία, με νέα αφετηρία την 11η Μαΐου (απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ), στα δυνατά, πολιτικοποιημένα και αυτόνομα συνδικάτα» πρόσθεσε ο κ. Παπασπύρος.
Χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο γενικός γραμματέας του ΕΚΘ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, εκπρόσωποι των κομμάτων, κ.α. Παραβρέθηκε και χαιρέτισε επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμανατίδου, ενώ επιστολές απέστειλαν ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χ. Αράπογλου.
Ένταση επικράτησε προσωρινά τόσο πριν την έναρξη, όταν συμβασιούχοι εκλεγμένοι στο πρωτοβάθμιο σωματείο ΟΤΑ των περιφερειακών δήμων απαίτησαν να πάρουν μέρος στο συνέδριο, όσο και κατά την έναρξη της διαδικασίας, λόγω των συνθημάτων, από «ταξικά συνδικάτα».
Στο συνέδριο συμμετέχουν 518 αντιπρόσωποι, που εκπροσωπούν 26.000 εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα στο νομό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα εκλέξουν το νέο πενηνταμελές συμβούλιο και τη νέα εντεκαμελή εκτελεστική επιτροπή της ΕΔΟΘ. Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν και αύριο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογική διαδικασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!