Searching...
3:51 μ.μ.

Εδώ οι φθηνοί ρεσεψιονίστ

Εδώ και αρκετά χρόνια τα ρομπότ έχουν εισχωρήσει για τα καλά στη ζωή μας και είναι πλέον διαδεδομένο φαινόμενο παγκοσμίως η αντικατάσταση των ανθρώπινων χεριών από αυτά. Το γεγονός αυτό έχει αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομία και στην ανεργία αλλά όλα γίνονται για χάρη της αύξησης της παραγωγής και των φτηνών εργατικών χεριών.
Μέχρι τώρα κυριαρχούσε η άποψη ότι υπάρχουν κάποια επαγγέλματα τα οποία είναι αποκλειστικά ανθρώπινο προνόμιο και δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση του έμψυχου υλικού από ένα μηχάνημα. Τα νέα όμως που έρχονται από την Ιαπωνία καταρρίπτουν αυτήν την αντίληψη καθώς η εταιρεία People Staff κατασκεύασε ένα ρομπότ που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια έναν υπάλληλο στην ρεσεψιόν ενός κτιρίου.
Το ρομπότ-θυρωρός έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει αν μπαίνει κάποιος στο κτίριο και, στην περίπτωση που συμβεί αυτό, θα χαιρετά ευγενικά και θα απαντά σε ερωτήσεις δίνοντας πληροφορίες και βοηθώντας τον επισκέπτη να βρει τον προορισμό του μέσα στο κτίριο.
Το νέο ιαπωνικό δημιούργημα θα κυκλοφορεί σε λίγο καιρό στην αγορά πολλών χωρών, αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ, και το κόστος του αναμένεται γύρω στα 350€.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!