Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη, το κόστος από την καθυστέρηση στην εκτέλεση των εργασιών κατασκευής του μετρό είναι βαρύ για την πόλη. «Ο κίνδυνος το έργο να ολοκληρωθεί ακόμη και το 2016, περισσότερα από δέκα χρόνια από την έναρξη των εργασιών, καταδικάζει τη Θεσσαλονίκη στην υποβάθμιση», σημειώνει ο κ. Ζορπίδης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η επιτάχυνση των εργασιών πρέπει να αποτελέσει την πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών.
Στα μέτρα που προτείνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης συγκαταλέγεται η καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας στις περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί τα εργοτάξια, αλλά και η διάνοιξη περισσότερων διαβάσεων για την πρόσβαση στα καταστήματα.
«Προτείνουμε να δημιουργηθεί φορέας επίβλεψης, καθώς και ειδική επιτροπή για κάθε περιοχή, που θα μεριμνά για την τόνωση της τοπικής αγοράς. Ακόμα, να υπάρξει αστυνόμευση γύρω από τα εργοτάξια, καθώς έχει παρατηρηθεί αύξηση της εγκληματικότητας, ενώ ζητάμε και τον καλλωπισμό των εργοταξίων, ώστε να μην αποτρέπεται η διέλευση των πεζών», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Ποδήλατα
«Οχι άλλες καθυστερήσεις στην κατασκευή του μετρό», είναι το μήνυμα που στέλνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, διά του αντιπροέδρου του, Κοσμά Καλογιάννη. Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο Σύλλογος διεκδικεί την απαλλαγή των επιχειρήσεων που βρίσκονται γύρω από τα έργα από την καταβολή των δημοτικών τελών, την προώθηση φορολογικών ρυθμίσεων, την αντικατάσταση των λαμαρινών από πλέγματα.
«Ζητάμε, ακόμα, για την άμβλυνση του κυκλοφοριακού, να διαθέτει η ''Αττικό Μετρό'' ποδήλατα σε συγκεκριμένους χώρους, ώστε οι πολίτες να μετακινούνται με αυτά εντός του κέντρου και να τα επιστρέφουν αυθημερόν, αλλά και δύο μίνι μπας, τα οποία θα κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης. Τέλος, τα εργοτάξια θα πρέπει να είναι πολύ καλά φωτισμένα, ώστε να αποθαρρύνονται οι διαρρήκτες», υπογραμμίζει ο κ. Καλογιάννης.
«Ολα τα καταστήματα που βρίσκονται στον άξονα των έργων είναι σε δυσχερή οικονομική κατάσταση», αναφέρει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ζητά τη διοργάνωση εκδηλώσεων γύρω από τα εργοτάξια, ώστε να προσελκύεται κόσμος και να αποκτούν έστω και πρόσκαιρη κίνηση οι περιοχές.
«Ως επιμελητήριο δεν εισπράττουμε συνδρομές από τις επιχειρήσεις που είναι μέλη μας και βρίσκονται γύρω από τα εργοτάξια», σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μανόλης Βλαχογιάννης, ο οποίος υπογραμμίζει την ανάγκη επίσπευσης των αρχαιολογικών ανασκαφών.
Προβολή των αρχαιολογικών ευρημάτων από την κατασκευή του μετρό, ώστε να αναδειχθεί η μεγάλη και πολυποίκιλη πολιτιστική παράδοση της Θεσσαλονίκης, κάτι που θα έχει ως συνέπεια την προσέλκυση τουριστών και άρα την ενίσχυση της οικονομίας, ζητά διά του προέδρου της, Γιάννη Μανδρίνου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου