Searching...

Ήρθαν τα Χριστούγεννα αφού...

Δήμος Θεσσαλονίκης

Με τη φωταγώγηση του καραβιού, το οποίο βρίσκεται "αγκυροβολημένο" στην πλατεία Αριστοτέλους, άρχισε και επίσημα η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων. Η πλατεία, "ντυμένη" χριστουγεννιάτικα, με ένα μεγάλο καρουζέλ και μικρότερα παιχνίδια, υποδέχεται μικρούς και μεγάλους για να επισκεφθούν το σπίτι του Αη Βασίλη και να επιδοθούν σε διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Ανηφορίζοντας από την πλατεία Αριστοτέλους, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν" στην χώρα του παραμυθιού μπροστά από το κινηματοθέατρο "Ολύμπιον", όπου στο σπιτάκι του παραμυθιού θα γίνονται διάφορες δράσεις με "πρωταγωνιστή" τις αφηγήσεις παραμυθιών.

Δεκάδες λαμπάκια φωταγωγούν το τμήμα από την οδό Τσιμισκή έως την Εγνατία, ενώ, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (στο άγαλμα του Βενιζέλου) την "τιμητική" του θα έχει το παγοδρόμιο και σπιτάκια που θα "φιλοξενήσουν" δράσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κάλαντα από διάφορες χώρες αναμένεται να ακουστούν στην πλατεία Αριστοτέλους, κατόπιν καλέσματος που απηύθυνε ο Δήμος στις κοινότητες της πόλης.

Δήμος Παύλου Μελά

Θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές εκδηλώσεις, κουκλοθέατρο, κλόουν, ταχυδακτυλουργοί και φιλαρμονικές στις γειτονιές θα αναλάβουν να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους στο Δήμο Παύλου Μελά.

Οι εορταστικές δράσεις περιλαμβάνουν- μεταξύ άλλων -δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης, αλλά και χριστουγεννιάτικα bazaar για την ενίσχυση κοινωνικών φορέων και προνοιακών δομών της πόλης.

Οι δράσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου. "Απλωμένες" σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τις γειτονιές, στοχεύουν να συμβάλλουν στο εορταστικό κλίμα της εποχής και να τονώσουν την κίνηση της αγοράς, προσφέροντας παράλληλα μια εναλλακτική ψυχαγωγική διάσταση για τα παιδιά.

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Στα γιορτινά "ντύθηκε" ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που δίνουν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις δύο δημοτικές ενότητες.

Έντεκα εκδηλώσεις, με μουσική, τραγούδια, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, χορούς, μαγειρική, παντομίμες, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και χειροτεχνίες, ζωγραφική, γιορτινούς μπουφέδες και χριστουγεννιάτικα εδέσματα περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, από τις 15 Δεκεμβρίου έως την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου.

Το "Χωριό του Αη Βασίλη", μια εκδήλωση με δημιουργικές δράσεις, για παιδιά από 3 έως 12 ετών, ήταν μια ευκαιρία να μαζευτούν τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα, εβαπορέ, όσπρια, ζυμαρικά κ.ά.) για να διατεθούν- από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου -σε άπορες οικογένειες και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη.

Εκτός της παράστασης θεάτρου σκιών με χριστουγεννιάτικο θέμα και της κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, τα παιδιά έγραψαν γράμματα στον Αη Βασίλη, τού τα παρέδωσαν προσωπικά και φωτογραφήθηκαν μαζί του στο "σπιτάκι του Αη Βασίλη".

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Ολοφώτιστος ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα με το άναμμα των δένδρων και στις έξι δημοτικές ενότητες.

Η εκκίνηση δόθηκε στην Εξοχή και την Πυλαία, στη συνέχεια η εορταστική ατμόσφαιρα "μεταφέρθηκε" στο Χορτιάτη και το Πανόραμα, ενώ το χριστουγεννιάτικο άναμμα των δένδρων ολοκληρώθηκε στις εκδηλώσεις του Φιλύρου και του Ασβεστοχωρίου.

Δήμος Καλαμαριάς

Η χριστουγεννιάτικη πλατεία με το καρουζέλ και το τρενάκι, δράσεις για μικρούς και μεγάλους, το σπίτι του Αη Βασίλη, το σπίτι των ξωτικών και το ζαχαρόσπιτο στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία δημαρχείου) περιμένει μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τη "μαγεία" των Χριστουγέννων.

Εξάλλου, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιεί στις 21 και 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιεί η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς, με θέμα "Δωρίζω το παιχνίδι μου- Δωρίζω ένα χαμόγελο". Μέσα απ΄ αυτή τη δράση, τα παιδιά θα μπορούν να προσφέρουν τα παιχνίδια που δεν χρειάζονται πια, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάποια άλλα παιδιά να αποκτήσουν ένα νέο παιχνίδι.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία προσφυγικού ελληνισμού σε συνεργασία με το Σοροπτιμιστικό Όμιλο "Βυζάντιο" και τις εθελόντριες του Δήμου.

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί (στο θέατρο της οδού Χηλής, στις 7 το απόγευμα) χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή που θα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιού από την ηθοποιό- σκηνοθέτη Αγγελική Σαπάτρα και διανομή παιχνιδιών στα παιδιά.

Από τις 7 ως και τις 15 Ιανουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί second hand Bazzar ειδών ένδυσης και υπόδησης, με τη συνεργασία των εθελοντριών του Δήμου.

Δήμος Νεάπολης Συκεών

Ξεκινώντας από τις φωταγωγήσεις των χριστουγεννιάτικων δένδρων σε κάθε Δημοτική Ενότητα, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών, το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, συνεχίζουν ως το τέλος Δεκεμβρίου με μικρές γιορτές για όλα τα μικρά παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Το "μαγικό" κουμπί για να στολιστούν τα κλαδιά με λαμπερά φώτα και πυροτεχνήματα να γεμίσουν τον ουρανό θα το πατήσει ο ... Άγιος Βασίλης, ενώ ξωτικά και καλικάντζαροι θα στήσουν ένα χαρούμενο πάρτι με παιχνίδι, τραγούδια και χορό, ζογκλερικά κολπάκια και… με το μεγαλύτερο μουσικό τρενάκι που έχει γίνει ποτέ!

Δήμος Ωραιοκάστρου

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Αγγέλων Έλευσις", με το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Δημαρχείου να "ζωντανεύει" από τα φωτάκια που το στολίζουν και θα ανάψουν δίνοντας τον εορταστικό τόνο.

Θεατρικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα bazaar και μουσικές εκδηλώσεις είναι ορισμένες από τις υπόλοιπες εορταστικές δράσεις του Δήμου για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Δήμος Λαγκαδά

Η "Αγγέλων Πόλις" (στο χώρο των Ιαματικών Λουτρών) άναψε τα φώτα της στις 8 Δεκεμβρίου, υποδεχόμενη μικρούς και μεγάλους σε μια γιορτή, που θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2014.

Γιγάντιες μασκότ, πανύψηλοι ξυλοπόδαροι και απίθανες διαδραστικές παραστάσεις δίνουν έναν χαρούμενο τόνο στα φετινά Χριστούγεννα, ενώ μια απρόσμενη εξόρμηση των ξωτικών στην πόλη, θα δώσει τη δυνατότητα σε αρκετούς να αποκτήσουν το... διαβατήριο της "Αγγέλων Πόλις" (στα Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά) και να απολαύσουν αξέχαστες ώρες στην χώρα της γιορτής και του ονείρου.

Δήμος Θέρμης

Για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές, ο Δήμος Θέρμης στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και "αγκαλιάζει" κάθε δημιουργική προσπάθεια που υπάρχει στο Δήμο. "Ο λόγος δεν είναι μόνο το κόστος των εκδηλώσεων αλλά και η δημιουργία δεσμών συμμετοχής, συνδημιουργίας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στις εκδηλώσεις που γίνονται με την εθελοντική υποστήριξη των κατοίκων, συλλόγων και επαγγελματιών του δήμου "πρωταγωνίστησε" το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Παραμάνα.

Δήμος Θερμαϊκού

Στο Δήμο Θερμαϊκού, το φως των Χριστουγέννων έκανε ήδη την "εμφάνισή" του, με τον ορισμό τριών χώρων για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες της χειμερινής περιόδου και από έκτακτες καιρικές συνθήκες.

Μια άλλη δράση, που συνεχίζεται για 11η χρονιά, είναι η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών δώρων για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη από το "Βοήθεια στο Σπίτι".

Δήμος Δέλτα

Με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην έδρα του Δήμου, τη Σίνδο, στις 20 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Δέλτα διοργανώνει την κεντρική του εκδήλωση για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, μια γιορτή αφιερωμένη για τα παιδιά, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Παιδικά Όνειρα".

Εξάλλου, ο Δήμος, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, θα μοιράσει τρόφιμα (βασικά είδη όπως ελαιόλαδο, όσπρια κ.ά.) σε περίπου 300 οικογένειες. Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από χορηγίες εταιρειών.

 
Back to top!