Searching...

Διοικητές νοσοκομείων έπλεναν τα αυτοκίνητά τους με πανάκριβα αντισηπτικά

Η αλόγιστη σπατάλη πανάκριβων χειρουργικών οθονίων (χάρτινων σεντονιών) που τα χρησιμοποιούσαν ως τραπεζομάντηλα και των πανάκριβων αντισηπτικών που θα χρησιμοποιούσαν για να πλύνουν τα αυτοκίνητά τους διοικητές, διευθυντές και εργαζόμενοι των νοσοκομείων, έχει πλέον εκλείψει, επισήμανε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Θρασύβουλος Βεντούρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε με αφορμή τα 270 χρόνια λειτουργίας του Θεαγένειου και τη δημιουργία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Νοιάζομαι".
Ο κ Βεντούρης ανέφερε ότι από τα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στο χώρο ευθύνης του όλα πλην ενός είναι εντός των στόχων των προϋπολογισμών τους.
“Κλείνουμε το 2013 χωρίς να έχει λείψει τίποτα από τη λειτουργία των νοσοκομείων. Έλειψε μόνο η σπατάλη από το χώρο της υγείας. Δεν θα δείτε να πανάκριβα οθόνια να γίνονται τραπεζομάντηλα, δεν θα δείτε να πλένονται αυτοκίνητα με πανάκριβα αντισηπτικά. Το 2010 ο προϋπολογισμός της 4ης ΥΠΕ ήταν 409 εκατομμύρια ευρώ. Το 2013 ήταν 246 εκατομμύρια. Κλείνουμε το 2013 με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Έγινε βέβαια ένας βίαιος εξορθολογισμός, και υπήρξαν προβλήματα ισορροπίας για τα οποία αξίζει να παλέψει κανείς. Δεν γίνεται να κόβουν τις συντάξεις και από την άλλη να ξοδεύουμε αλόγιστα στο χώρο της υγείας” πρόσθεσε ο κ. Βεντούρης.
Απαντώντας σε ερώτηση για το πρόβλημα που αντιμετώπισε το ΑΧΕΠΑ λόγω ελλείμματος στο προϋπολογισμό, επισήμανε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα διότι το εν λόγω Νοσοκομείο έχει στη διάθεσή του το ποσό των 2.983.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου. Παράλληλα εξήγησε ότι πρόκειται για λογιστικό θέμα που προέκυψε όχι επειδή δεν υπάρχουν χρήματα αλλά επειδή όταν γίνονται παραγγελίες υλικών, με την υπογραφή της σύμβασης γίνεται δέσμευση της ανάληψης πιστώσεων. Πρόσθεσε ακόμη ότι το ελληνικό δημόσιο έχει διαθέσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξόφληση των εταιρειών που προμηθεύουν τα νοσοκομεία με υλικά και ότι δεν υπάρχουν πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 90 ημερών.
 
Back to top!