Searching...

Η Επιτροπή για την υποστήριξη της Κεντρικής Μακεδονίας

Πρέπει το ταχύτερο δυνατό να λυθούν και τα τελευταία προβλήματα που υπάρχουν στην κατασκευή της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης και να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα των επαγγελματιών που έχουν πληγεί από την κατασκευή των σταθμών, τόνισε ο συντονιστής της Επιτροπής για την υποστήριξη της Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Μαγκριώτης, μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Επιτροπής με τον διευθυντή του Μετρό.
Οπως είπε, η εκτίμηση του είναι ότι το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2014 μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή της επέκτασης του Μετρό προς την Καλαμαριά και κάθε καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.
Για την πρώτη γραμμή προς τα δυτικά, από την πλατεία Δημοκρατίας μέχρι την Ευκαρπία, σημείωσε ότι κινδυνεύει να μην εξασφαλίσει χρηματοδότηση και από την 5η προγραμματική περίοδο λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των μελετών και των περιορισμένων πόρων του Σ.Ε.Σ. Για τη δεύτερη γραμμή προς δυτικά, από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό-Ξηροκρήνη- Αμπελόκηποι-Μενεμένη-Εύοσμος- Κορδελιό, ότι πρέπει να αποκτήσει γρήγορα μελετητική ωριμότητα για να έχει δυνατότητα χρηματοδότησης στο ορατό μέλλον.
Στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής συμμετείχαν ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας, Χρόνης Μακρίδης,, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος και ο αντιδήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Κωνσταντίνος Ζωγόγιαννης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕΜΠΕ
 
Back to top!