Searching...

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Ένας 25χρονος από τη Μεσσηνία και ένας 28χρονος από τη Θεσσαλονίκη, για εκβιασμό ανηλίκων, με άσεμνο υλικό. Οι δύο νέες αυτές περιπτώσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εξιχνιάστηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Πρόκειται για ξεχωριστές περιπτώσεις σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών, μιας 17χρονης και ενός 15χρονου. Η διερεύνηση της πρώτης υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 44χρονης ημεδαπής σύμφωνα με την οποία άγνωστο άτομο είχε στην κατοχή του βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο από τη 17χρονη κόρη της. Το υλικό αυτό το είχε τραβήξει κατόπιν πίεσης που είχε ασκήσει το άτομο αυτό στην 17χρονη, σε επικοινωνία που είχαν μέσω βιντεοκάμερας στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ την απειλούσε ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο.
Στη δεύτερη περίπτωση, 46χρονη μητέρα ενός αγοριού 15 ετών, κατήγγειλε ότι άγνωστο άτομο μέσω προφίλ που διατηρούσε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε επικοινωνήσει με τον γιο της και είχε καταφέρει ύστερα από προτροπή του, να του στείλει φωτογραφία του το ανήλικο παιδί με άσεμνο περιεχόμενο.
Και στις δυο περιπτώσεις, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, όπου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και κατασχέθηκαν υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, κάρτες μνήμης και σκληροί δίσκοι.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, παρέχει οδηγίες προς τους γονείς και τα παιδιά, οι οποίες είναι αναρτημένες και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr ) στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη».
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών τους στο διαδίκτυο
Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
• Στέλνοντας e – mail στο 11012@hellenicpolice.gr
 
Back to top!