Searching...

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση

Ηδη έχουν κλείσει οι ημερομηνίες και για τις τρεις διοργανώσεις-φεστιβάλ στην ύπαιθρο της Βόρειας Ελλάδας, στο Νεστόριο, τον Αρδα και τη Βλάστη, ενώ σταδιακά οι υπεύθυνοι ολοκληρώνουν τον προγραμματισμό και ανακοινώνουν τις φετινές συμμετοχές.
Πάνω από 20 γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και ξένοι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στο 34ο River Party, που διοργανώνεται από την Τετάρτη 1 έως την Κυριακή 5 Αυγούστου, στις όχθες του Αλιάκμονα στο Νεστόριο της Καστοριάς. Ηδη έχει ανακοινωθεί ότι θα δώσουν το «παρών» οι: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Θάνος Μικρούτσικος, Υπόγεια Ρεύματα, Ελευθερία Αρβανιτάκη και Μπάμπης Στόκας, Thievery Corporation, Locomondo, Κ. Βήτα, Goin' Through, Κωστής Μαραβέγιας, Nouvelle Vague, Σωκράτης Μάλαμας, Νατάσσα Μποφίλιου, Χάρις Αλεξίου και Δήμητρα Γαλάνη, Φίλιππος Πλιάτσικας και Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νίκος Πορτοκάλογλου, Κίτρινα Ποδήλατα.
Στο River Party, ένα από μακροβιότερα φεστιβάλ στην Ελλάδα, κάθε χρόνο παίρνουν μέρος χιλιάδες νέοι απ' όλη την Ελλάδα που αγαπούν τη μουσική, τη φύση και την κατασκήνωση, πολλοί επισκέπτες από τις όμορες χώρες και φυσικά κάτοικοι της περιοχής και των γειτονικών νομών. Και το φετινό καλοκαίρι οι διοργανωτές υπόσχονται να προσφέρουν για πέντε ημέρες, στις όχθες του Αλιάκμονα, την ευκαιρία για φτηνές διακοπές σ' ένα όμορφο φυσικό τοπίο. Tα πρώτα 500 εισιτήρια στην ειδική τιμή των 35 ευρώ εξαντλήθηκαν και για λίγες μέρες ακόμη διατίθενται πενθήμερα εισιτήρια στην τιμή των 40 ευρώ (η κανονική τιμή είναι 50 ευρώ).
Από τις 25 ώς τις 29 Ιουλίου θα γίνει η 18η Συνάντηση Νέων «Αρδας 2012». Στις Καστανιές Εβρου, στις όχθες του ποταμού Αρδα, σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Βόρειας Ελλάδας, θα κάνουν και φέτος τις διακοπές τους χιλιάδες νέοι από όλη τη χώρα, συνδυάζοντας μουσική, αθλητικές δραστηριότητες και διάφορες άλλες δράσεις. Το χωριό Καστανιές βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού Εβρου, λίγα χιλιόμετρα μετά την Ορεστιάδα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η Αλεξανδρούπολη απέχει 135 χλμ. και η Θεσσαλονίκη 430 χλμ. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στον ποταμό Αρδα βρίσκεται η κεντρική μουσική σκηνή και περίπτερα ενημέρωσης διαφόρων φορέων. Η στάθμη των νερών του ποταμού κατά τη θερινή περίοδο επιτρέπει τη δημιουργία δεύτερης μουσικής σκηνής πάνω στις φυσικές αμμονησίδες, όπου εμφανίζονται νέοι καλλιτέχνες. Στο γύρω χώρο υπάρχουν γήπεδα Water & Beach Volley και ποδοσφαίρου 5x5, καθώς και χώρος τοξοβολίας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κωπηλασίας, ψαρέματος και άλλων δραστηριοτήτων. Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Επίσης από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου θα γίνουν οι «Γιορτές της Γης», το εναλλακτικό φεστιβάλ στη Βλάστη της Κοζάνης. «Με περικοπές ασφαλώς και μειωμένο προϋπολογισμό, αλλά δεν θα αφήσουμε τη θλίψη να μας κυριεύσει», λένε οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, που θα ανακοινώσουν το φετινό πρόγραμμα εντός των ημερών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!