Searching...

«Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε με κέφι και φαντασία»

«Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε με κέφι και φαντασία». Αυτό είναι το... κάλεσμα της 5ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας, που γίνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη στις 7 το απόγευμα.
Το ραντεβού έχει κλειστεί στο σιντριβάνι που βρίσκεται στο πάρκο της ΧΑΝΘ, απέναντι από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου θα επιστρέψουν όλοι μετά την ποδηλατοδρομία, για να συμμετάσχουν σε πάρτι. Οσοι θέλουν μπορούν να πάρουν μέρος στην εκδήλωση με άλλα, εναλλακτικά, μη μηχανοκίνητα μέσα μετακίνησης, όπως πατίνια, ρόλερ και σανίδες του σκέιτμπορντ.
Νωρίτερα, από τις 3 το μεσημέρι, όσοι θέλουν μπορούν να συγκεντρωθούν στο ίδιο σημείο, προκειμένου να βάψουν τα σώματά τους ώστε να μεταμορφωθούν σε ζωντανά έργα τέχνης!
Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι διοργανωτές είναι ότι «ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην ''άσεμνη'' έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση». Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική, θα είναι τα όπλα διεκδίκησης φιλικότερων προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεων.
«Για άλλη μια χρονιά το ποδήλατο, η βιώσιμη κινητικότητα και το περιβάλλον συνεχίζουν να βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Ποδηλατόδρομοι δεν κατασκευάζονται, οι ποδηλατοκλοπές αυξάνονται, η συνδυασμένη μετακίνηση στο λεωφορείο, ταξί, τρένο δεν εφαρμόζεται, το ποδήλατο δεν ευνοείται από τον ΚΟΚ, δεν έχει μειωθεί ο ΦΠΑ απόκτησής του», επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές, ενώ υπογραμμίζουν ότι «η παντοκρατορία του αυτοκινήτου συνεχίζεται». Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά το 2004.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!