Searching...

Παρουσίαση βιβλίου της Αλεξάνδρας Δεληγιώργη

Η παρουσίαση του βιβλίου «τρυφερός σύντροφος» της Αλεξάνδρας Δεληγιώργη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00, στον πολυχώρο τέχνης Remezzo, στην Καλαμαριά.
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα βασισμένο στην ζωή και το θάνατο του Γεωργίου Σκληρού. Η συγγραφέας ανατέμνει τον ψυχισμό του και φωτίζει εκ των έσω την πάλη του με τα εξωτερικά και εσωτερικά εμπόδια που οδήγησαν στη διαμόρφωση της ιστορικής αυτογνωσίας και των θέσεών του για την κοινωνία και τη γλώσσα.
Η Αλεξάνδρα Δεληγιώργη είναι καθηγήτρια φιλοσοφίας, με ειδικό γνωστικό αντικείμενο τη φιλοσοφία των κοινωνικών επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα σε περιοδικά φιλοσοφίας καθώς και σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες.
Επίσης, ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με την πεζογραφία και συνεχίζει μέχρι σήμερα τη δουλειά της στην λογοτεχνία, παράλληλα με το διδακτικό και ερευνητικό έργο της. Διηγήματά της μεταφράστηκαν στα γαλλικά, στα ολλανδικά και στα γερμανικά και δημοσιεύτηκαν σε ξένες ανθολογίες. Το πεζογραφικό έργο της απετέλεσε αντικείμενο διδακτορικής διατριβής σε πανεπιστήμιο της Γερμανίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!