Searching...

Εκδηλώσεις για πολιτιστική κληρονομιά

Αφιέρωμα στην πολιτιστική κληρονομιά και στη σύγχρονη δημιουργία συνδιοργανώνουν ο δήμος Πέλλας και το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο από τις 10 ως και τις 22 Μαρτίου.
Το γεγονός εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2012: Σελίδες ιστορίας και μνήμης». Περιλαμβάνει διαλέξεις που αναφέρονται στην αρχαιολογική έρευνα και την ιστορία του δήμου καθώς και μία ομαδική εικαστική έκθεση καλλιτεχνών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Γ. Βαφόπουλου 3, Θεσσαλονίκη) ενώ σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σάββατο 10/3/2012, ώρα 19.30
«Ο προϊστορικός οικισμός της Τούμπας του Αρχοντικού Γιαννιτσών. Είκοσι χρόνια έρευνας», ομιλήτρια: Αικατερίνη Παπανθίμου, καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας ΑΠΘ και «Ελάσματα προσώπου-σύμβολα αθανασίας από το δυτικό νεκροταφείο του Αρχοντικού Πέλλας», Παύλος Χρυσοστόμου, προϊστάμενος ΚΘ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων. (αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων 4ου ορόφου). 
Πέμπτη 15/3/2012, ώρα 19.30
«Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας», ομιλήτρια: Μαρία Ακαμάτη, επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων. (αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων 4ου ορόφου). 
Σάββατο 17/3/2012, ώρα 19.00
Εγκαίνια έκθεσης με κεραμικές δημιουργίες των εκπαιδευομένων του Κ.Δ.Α.Π. μ.Ε.Α. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. δήμου Πέλλας (φουαγιέ θεάτρου – ισόγειο) και εγκαίνια ομαδικής έκθεσης Πελλαίων εικαστικών (αίθουσα A’ εικαστικών εκδηλώσεων 5ου ορόφου).
Πέμπτη 22/3/2012, ώρα 20.00
«Το όραμα της εθνικής ολοκλήρωσης και οι Βαλκανικοί Πόλεμοι» Ομιλητής: Ιάκωβος Μιχαηλίδης, επίκουρος καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Α.Π.Θ. και παρουσίαση και Αναγνώσματα από το ημερολόγιο του Συλλόγου της Μικρασιατικής Εστίας Ν. Πέλλας «Γιαννιτσά 1912. Τέλος μιας εποχής». Επιμέλεια ημερολογίου, ανάγνωση: Ελένη Μαυροκεφαλίδου, εκπαιδευτικός.
Τέλος, θα ακολουθήσει μπουφές παραδοσιακών γεύσεων και τοπικών προϊόντων του δήμου Πέλλας συνοδεία σχήματος του «Αλεξάνδρειου Ωδείου Γιαννιτσών» (Αίθουσα Θεάτρου).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!