Searching...

Πορείες....Πορείες...Πορείες


Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μαθητς και μαθήτριες από σχολεία της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προβληματική κατάσταση στην παιδεία που διαφαίνεται από την έλλειψη καθηγητών, σχολικών βιβλίων και των διπλοβαρδιών. Μια ομάδα δεκάδων μαθητών από το 2ο Γενικό Λύκειο και άλλα γυμνάσια και λύκεια συγκεντρώθηκε στο άγαλμα Βενιζέλου και κατόπιν κινήθηκε προς την Καμάρα, ενώ άλλοι μαθητές συγκεντρώνονται επίσης από άλλα σημεία της πόλης, όπως από τη δυτική Θεσσαλονίκη και τις 40 Εκκλησιές, στο ιστορικό μνημείο για να ξεκινήσουν όλοι μαζί πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης μέσω της Τσιμισκή. Ανάμεσα στα συνθήματα που φωνάζουνε είναι «Θέλουμε παιδεία και όχι κοροϊδία, πουλήστε κανά πύραυλο να πάρουμε βιβλία» καθώς και «Ψωμί παιδεία ελεύθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73».


Πορεία διαμαρτυρίας πεζή με αφετηρία το άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οι ιδιοκτήτες-οδηγοί ταξί ενάντια στο νόμο του υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανελλαδικής 48ωρης απεργίας τους που λήγει στις 05:00 τα ξημερώματα την Παρασκευή. 

Η πορεία των διαδηλωτών ιδιοκτητών-οδηγών ταξί θα τερματιστεί στη Γενική Γραμματεία Μαικεδονίας-Θράκης.
Επιπλέον, ομάδα αυτοκινητιστών βρίσκονται στα σημεία, στα οποία γίνεται περιφρούρηση της απεργίας, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο ΚΤΕΛ «Μακεδονία», στο Σιδηροδρομικό σταθμό και στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής. Και σε αυτή την απεργία, όπως και σε κάθε απεργία, οι εταιρείες ραδιοταξί θα διαθέτουν από τέσσερα ταξί η κάθεμια, τα οποία θα μεταφέρουν αποκλειστικά ασθενείς. 

Τη «σκυτάλη» παίρνουν οι «Αγανακτισμένοι», λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές πολιτών και πρωτοβάθμια σωματεία ανέργων και εργαζόμενων που θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 18:30 στο άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στις έκτακτες εισφορές για τα επιτηδεύματα και γενικότερα ενάντια στην κυβέρνηση και στο μνημόνιο.


Επίσης, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ , τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της αυριανής 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας που θα πραγματοποιηθεί 11.00-15.00. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν στις 12.00 μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΔΥΠΕ συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εργασιακή εφεδρεία το ενιαίο μισθολόγιο και τις περικοπές των συντάξεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!