Searching...

Κλειστό για τα ΙΧ το κέντρο

Σε «παράδεισο» για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και όσους χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία και τα ταξί για τις μετακινήσεις τους θα μετατραπεί το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις 16:00 μέχρι τις 21:00. Η «απαγορευμένη ζώνη» για τα αυτοκίνητα θα περικλειεται από τις οδούς Αγγελάκη, Εγνατία, Ιωνος Δραγούμη και Λεωφόρο Νίκης.
 Η κυκλοφορία των οχημάτων στις παραπάνω οδούς καθώς και στις οδούς Βενιζέλου και Εθνικής Αμύνης θα διεξάγεται κανονικά. Τα ταξί και τα λεωφορεία θα κινούνται μόνο στην Τσιμισκή και τη Μητροπόλεως και μόνο στις λεωφορειολωρίδες.
Με σύνθημα «Η ζωή μου χωρίς αυτοκίνητο», οι γονείς θα μπορούν να βγουν με τα παιδιά τους βόλτα στην Τσιμισκή και να κάνουν ανενόχλητοι τα ψώνια τους μακριά από μποτιλιάρισμα, κόρνες και καυσαέριο, καθώς το ιστορικό κέντρο της πόλης κλείνει για τα Ι.Χ. με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων, η Τροχαία θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων. Ιδιαίτερα εφίσταται η προσοχή των πεζών δεδομένου ότι στα αστικά λεωφορεία και στα επιβατικά Δ.Χ.(ταξί) θα επιτραπεί η κίνηση αποκλειστικά και μόνο στις λεωφορειολωρίδες των οδών Τσιμισκή και Μητροπόλεως.



Μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, ακτιβιστικές δράσεις και 

παρεμβάσεις, δημιουργική απασχόληση των παιδιών, χαριστικό

παζάρι και πολλές εκπλήξεις θα δούνε όσοι βρεθούνε από τις

16:00 μέχρι τις 21:00 στο κλειστό από Ι.Χ. κέντρο.
  • μουσικές από τη φιλαρμονική του Δήμου (5μμ στην Πλατεία Αριστοτέλους)

  • εθελοντές του Αρκτούρου στη Ρογκότη θα απασχολήσουν παιδιά με δημιουργικές δραστηριότητες (σε όλη τη διάρκεια της πεζοδρόμησης)

  • η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών θα χρωματίσει συμβολικά διαβάσεις (4-8μμ. στην οδό Σβώλου)

  • η ζωγράφος Δόμνα Δέλιου θα ζωγραφίζει τα... πόδια των περαστικών στο σχολείο της Ικτίνου αλλά και σε χαρτιά που θα τα μοιράζει στους ίδιους (σε όλη τη διάρκεια της πεζοδρόμησης)

  • οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης βολτάρουν στην πόλη και κατακτούν το χωρίς αυτοκίνητα κέντρο

  • τα "Παιδιά εν δράσει" στήνουν ...γήπεδο στην Τσιμισκή.

  • Η «Σχεδία στην Πόλη» στήνει εργαστήρι ζωγραφικής και διαδραστικό παιχνίδι στη διασταύρωση Κούσκουρα με Τσιμισκή.

  • Οι ομάδες ρόλερ-χόκεϋ του Άρη, Ηρακλή, ΠΑΟΚ και οι Τιτάνες (παιδική Ακαδημία) σουλατσάρουν σε όλο το κέντρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!