Searching...

Εώς 5 χρόνια φυλακή και 30.000 ευρώ για κακοποίηση των ζώων


Ποινές φυλάκισης έως πέντε έτη και πρόστιμο έως 30.000 ευρώ προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο για την κακοποίηση των ζώων, όπως έγινε γνωστό απόψε. Το νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών στη Βουλή.
Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης - απαντώντας σε επερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ για την κακοποίηση των ζώων συντροφιάς - ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαλόγου με τους φορείς και το κείμενο οδεύει προς την νομοπαρασκευαστική επιτροπή για να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.
Εξειδικεύοντας ο υφυπουργός Ιωάννης Δριβελέγκας τόνισε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει πολύ αυστηρές ποινές για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων (ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών και πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ κ.α.), την δημιουργία διαδικτυακής πύλης, τον καθορισμό κανόνων ευζωίας, την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα σωματεία εθελοντές κτηνιάτρους κ.α.
Σε παρέμβασή του ο Γ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι ο πολιτισμός των κοινωνιών καταδεικνύεται από τη συμπεριφορά τους στα ζώα και ζήτησε να μετατραπεί το αδίκημα της κακοποίησης των ζώων από πλημμέλημα σε κακούργημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!