Searching...

Κυκλώματα στις θέσεις πάρκινγκ

Τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης του δήμου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκμεταλλεύονται ιδιώτες, ιδιοκτήτες πάρκινγκ αλλά και περιπτέρων, για να βγάλουν χρήματα.
Αυτό κατήγγειλαν χτες σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Ανδρέας Κουράκης, και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα κυκλοφορίας, Γιώργος Δημαρέλος, αναφερόμενοι στα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο μακροπρόθεσμα επεκτείνεται σε όλο το δήμο.
«Το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης και η κάρτα κατοίκου που ισχύει στην Α' δημοτική κοινότητα καταστρατηγούνται πλήρως και ιδιοκτήτες πάρκινγκ και περιπτέρων καταλαμβάνουν δημοτικούς χώρους στάθμευσης, και τους εμπορεύονται», δήλωσε ο κ. Κουράκης.
«Υπάρχουν συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες πάρκινγκ που ''κρατούν'' τις θέσεις στάθμευσης παρά την οδό έξω από τα πάρκινγκ τους και τις δίνουν στους πελάτες τους, για να τους εξυπηρετούν, αν και οι θέσεις αυτές ανήκουν στο δήμο», τόνισε ο κ. Δημαρέλος.
«Το ίδιο κάνουν και κάποιοι ιδιοκτήτες περιπτέρων, οι οποίοι, ενώ σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επιτρέπεται να αφήνουν ελεύθερο ένα μικρό χώρο έξω από τα περίπτερά τους, κατακρατούν και εμπορεύονται τρία και τέσσερα μέτρα, προκειμένου να παρκάρουν κάποιοι», επισήμανε ο κ. Κουράκης.

Το μέτρο πάντως της ελεγχόμενης στάθμευσης στο μέλλον -και αφού οριστικοποιηθούν τα νέα όρια των δημοτικών κοινοτήτων, θα επεκταθεί σε όλο το δήμο Θεσσαλονίκης, όπως προανήγγειλε ο δήμαρχος. «Πρώτη προτεραιότητα έχουν οι πεζοί, μετά οι ποδηλάτες, στη συνέχεια τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τέλος το αυτοκίνητο. Στις σκέψεις μας είναι να εγκαταστήσουμε σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης σε όλο το δήμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.
Με τσουχτερά πρόστιμα απείλησε ο δήμαρχος και όσους παρκάρουν στον ποδηλατόδρομο, τον οποίο πάντως χαρακτήρισε κακοσχεδιασμένο και κακοφτιαγμένο.

Στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι οι πεζοδρομήσεις σε όλη την πόλη. «Υπάρχουν σκέψεις να κλείνει μια φορά το μήνα και η λεωφόρος Νίκης», είπε ο δήμαρχος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!