Searching...

Μέσω τράπεζας οι πληρωμές στο δήμο

Στη σύγχρονη εποχή των αυτοματοποιημένων συναλλαγών εισέρχεται ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Οπως ανακοίνωσε χτες στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν, σε λιγότερο από δύο μήνες θα μπει τέλος στην ταλαιπωρία των δημοτών, που μέχρι τώρα για να πληρώσουν οποιαδήποτε οφειλή τους στο δήμο Θεσσαλονίκης έπρεπε να συναλλάσσονται με διάφορες υπηρεσίες, διάσπαρτες σε όλη την πόλη. Εκτός αυτού, με τον τρόπο αυτό καταργείται και η διαχείριση χρημάτων από τις εκτός του δήμου υπηρεσίες, που έκρυβε κινδύνους.
Πρόκειται για το πρόγραμμα αυτοματοποίησης των πληρωμών δημοτών αλλά και προμηθευτών, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με την Τράπεζα Πειραιώς. Ετσι, στο άμεσο μέλλον, οι δημότες αντί να τρέχουν σε γραφεία και υπηρεσίες, θα μπορούν να εξυπηρετηθούν είτε μέσω κάρτας είτε μέσω ΑΤΜ είτε μέσω του ταμείου της Τράπεζας Πειραιώς για οποιαδήποτε οφειλή τους προς το δήμο Θεσσαλονίκης.
«Οι δημότες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν πολύ πιο γρήγορα και άμεσα μέσω του αυτοματοποιημένου αυτού συστήματος. Καταργούνται έτσι όλα τα ταμεία που διέθετε ο δήμος στις εκτός δημαρχείου υπηρεσίες του, όπως για παράδειγμα στις δημοτικές κοινότητες, στα γυμναστήρια, στη Δημοτική Αστυνομία, στα νεκροταφεία. Οταν τεθεί σε λειτουργία το εν λόγω σύστημα, θα υπάρχει ένα και μόνο ταμείο, αυτό στο δημαρχείο, από το οποίο θα γίνονται οι συναλλαγές. Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και από την Τράπεζα Πειραιώς», τονίζει ο κ. Καπόν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «με τον τρόπο αυτό επιτέλους ο δήμος εκσυγχρονίζεται και διασφαλίζει τις συναλλαγές του. Το κυριότερο όμως, διευκολύνεται ο δημότης». Οπως προσθέτει, το ίδιο θα γίνει και με τους προμηθευτές του δήμου, οι οποίοι θα πληρώνονται πλέον στο σύνολό τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!