Searching...

Θα ξυπνήσετε ή μας κοροϊδεύτε...πάλι?

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης της Superleague για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής, που έγινε γνωστή σήμερα τα ξημερώματα, οι δυο αυτές ομάδες υποβιβάζονται στην Football League για την υπόθεση των στημένων αγώνων.
Παράλληλα, ο Αχιλλέας Μπέος και ο Μάκης Ψωμιάδης, οι «ισχυροί άντρες» των δυο ομάδων, αντίστοιχα, που φέρονται πιο «χωμένοι» από κάθε άλλο κατηγορούμενο στην υπόθεση στων στημένων αγώνων, τιμωρήθηκαν με εφ’ όρου ζωής αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους και ενασχόλησής τους με το ποδόσφαιρο.
Σύμφωνα με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής, οι δυο ομάδες της περιφέρειας υποβιβάζονται στη Football League «δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα», όπως είχε συμβεί και με τον Ηρακλή – για άλλο λόγο. Αυτό σημαίνει ότι μετά τον Αστέρα Τρίπολης (που υποβιβάστηκε αλλά σώθηκε εξαιτίας του υποβιβασμού του Ηρακλή), ενδέχεται να παραμείνουν στην Superleague και οι άλλες δυο ομάδες που υποβιβάστηκαν, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός, που με την ποινή που επιβλήθηκε στην Καβάλα και στον Ολυμπιακό Βόλο, «σκαρφαλώνουν» δυο θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα.
Επίσης, τόσο στην Καβάλα όσο και στον Ολυμπιακό Βόλο επιβλήθηκε και πρόστιμο 300.000 ευρώ. Όσον αφορά στον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής, απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής και πρόστιμο 90.000 ευρώ.
Οι δυο ομάδες αναμένεται να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό Βόλου και την συμμετοχή του στο Europa League – στην περίπτωση που η ποινή του υποβιβασμού επικυρωθεί και από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, την απόφαση αν θα συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται στην Ευρώπη θα την πάρει η UEFA.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!