Searching...

Βγαίνουμε απο τα ρούχα μας....

Με το σύνθημα-κάλεσμα «ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε» πραγματοποιείται αυτήν την Παρασκευή η 4η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 70 πόλεις του κόσμου. Οπως τονίζουν οι ποδηλάτες που θα λάβουν και φέτος μέρος στη γιορτή, στόχος δεν είναι να σοκάρουν -άλλωστε τα περισσότερα σώματα θα είναι ζωγραφισμένα ή καλυμμένα με ευφάνταστες στολές-, αλλά να καταγγείλουν την άσεμνη έκθεση του κόσμου στη ρύπανση και να διεκδικήσουν πόλεις φιλικές απέναντι στους ανθρώπους και τα ποδήλατα.

«Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα και τα τελευταία τέσσερα χρόνια που τη διοργανώνουμε δε μας έχει αντιμετωπίσει κανένας με καχυποψία», εξηγεί στον «Α» η Τάνια Χατζηιωάννου, μέλος της διοργάνωσης.
Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι ποδηλάτες, η έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής καθιστά τη Θεσσαλονίκη την πιο μολυσμένη σε μικροσωματίδια πόλη στην Ευρώπη.
«Για αυτό λοιπόν την Παρασκευή αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας. Στη σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης μιας ολόκληρης βιομηχανίας. Απελευθερώστε το!», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα των ποδηλατών.
Η γυμνή ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα μπροστά από το πάρκο του Ξαρχάκου, όπου θα βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι δεκάδες ποδηλάτες και καλλιτέχνες. Η ποδηλατοδρομία θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξει το βράδυ στο σημείο εκκίνησης όπου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτι με διάφορα μουσικά συγκροτήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!