Searching...

Συνέδριο για το «Δίκαιο της Πληροφορίας»

Άρχισε το πρωί στις 9 και θα διαρκέσει ως τις 21 Μαΐου, το 4ο Διεθνές Συνέδριο στο Δίκαιο της Πληροφορίας, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με έμφαση στην επεξεργασία της πληροφορίας μέσω των νέων τεχνολογιών (Δίκαιο Πληροφορικής) και με τίτλο «Values and Freedoms in Modern Information Law and Ethics».
Επίκαιρα θέματα που επηρεάζουν τις ζωές όλο και περισσότερων στην Ελλάδα και τον κόσμο θα μελετηθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, όπως το Ιντερνέτ και η πνευματική ιδιοκτησία, το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και οι νέες τεχνολογίες, οι ελευθερίες χρηστών στον κυβερνοχώρο, το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία, η ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο, η προστασία προσωπικών δεδομένων και νέες τεχνολογίες.
Στο συνέδριο έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν ως ομιλητές εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες, αλλά και γνωστοί Έλληνες πανεπιστημιακοί και άλλοι επιστήμονες εξειδικευμένοι στο χώρο του Δικαίου Πληροφορικής. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν περί τις εκατόν τριάντα εισηγήσεις από Έλληνες και ξένους ειδικούς στο ευρύτερο θεματικό πλαίσιο του δικαίου και τη δεοντολογία της πληροφορίας.
Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Αρχειονομίας – Βιβλιοθηκονομίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Νομικής, Τομέας Ιστορίας Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου.
Η διοργάνωση έχει τη στήριξη της διεθνούς εταιρείας επιστημόνων International Society for Ethics and Technology (Η.Π.Α.), του International Council of Museums - Hellenic National Committee, του  Institute for Legal Informatics (Hannover, Γερμανία), του International Center for Information Ethics (Γερμανία)και το NEXA Center for Internet and Society at Politecnico di Torino (Ιταλία).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!