Searching...

Διακρατική ημερίδα για την εργασιακή αποκατάσταση των ΑμεΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Genti»

Διακρατική ημερίδα με κεντρικό θεματικό αντικείμενο τις δράσεις για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας, διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αύριο, Μ.Τετάρτη 20 Απριλίου. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, των γονέων και εμπλεκόμενων φορέων σε ζητήματα επαγγελματικής ένταξης των ΑμεΑ.
                Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «GENTI» (άνθρωποι), το οποίο υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ISFOR API και τέσσερις ακόμη ευρωπαϊκούς φορείς από την Ιταλία και την Τουρκία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ένταξη στο έργο πέτυχε η δημοτική αρχή στον πρώην δήμο Συκεών τον Αύγουστο του 2010, με την έγκριση της πρότασής της από το Ιταλικό Σημείο Επαφής για το ταμειακό πρόγραμμα «Leonardo Da Vinci» (2007-2013). Το έργο έχει 24μηνη διάρκεια, θα ολοκληρωθεί στις 31/12/2012 και εντάσσεται στο ταμειακό πρόγραμμα «Leonardo Da Vinci» (2007-2013) της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.

Κύριες ενέργειες
Στόχος του έργου είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας, η υλοποίηση καινοτόμων προσεγγίσεων και η ανταλλαγή εμπειριών, προκειμένου να υποστηριχτούν άτομα με αναπηρία στο δικαίωμα και την προσπάθειά τους να ενταχθούν δυναμικά στην ιδιαίτερα αφιλόξενη προς το παρόν αγορά εργασίας.
                Προς την κατεύθυνση αυτή, οι επωφελούμενοι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες πλέον απαιτήσεις της σημερινής επαγγελματικής αγοράς. Επίσης, εφαρμόζεται ένα πιλοτικό μοντέλο εκπαίδευσης, εντοπισμού και ανάδειξης των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων, με παράλληλη πρακτική άσκηση.
Σε αυτή τη λογική, άλλωστε, βασίζεται και η επιτυχημένη λειτουργία της Υπηρεσίας Ατόμων με Αναπηρία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου νέοι και νέες απασχολούνται σε συγκεκριμένες εργασιακές δομές όπως στο πλυντήριο-στεγνωτήριο και το εργαστήρι χειροτεχνικών κατασκευών, ενώ παράλληλα ενισχύουν την ατομική τους ανάπτυξη και εντάσσονται ομαλά και ισότιμα στη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας.

Οικονομικά οφέλη
Ο προϋπολογισμός του έργου για το δήμο Νεάπολης-Συκεών ανέρχεται σε 44.760,12€, εκ των οποίων το 75% (33.570,00€) χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Leonardo Da Vinci» και το 25% (11.190,12€) από ιδίους πόρους.
               Πρόκειται για το δωδέκατο εγκεκριμένο ευρωπαϊκό έργο του πρώην δήμου Συκεών για το 2010, με το συνολικό προϋπολογισμό για την περσινή χρονιά να φτάνει τα 12.000.000€, γεγονός που αποδεικνύει τη συνεχή αποτελεσματικότητα του δημοτικού μηχανισμού απορρόφησης κονδυλίων και πόρων, και την πλήρη αξιοποίησή τους προς όφελος των πολιτών και της πόλης μας.
                «Η οργανωμένη διεκδίκηση εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων για πρωτοποριακές τεχνικές παρεμβάσεις και δράσεις, που οδηγούν στην ανάπτυξη μιας φιλικής πόλης και μιας κοινωνίας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, είναι ένας τομέας στον οποίο δίναμε μεγάλη έμφαση στον πρώην δήμο Συκεών και το ίδιο κάνουμε και στο νέο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Άλλωστε, χάρη στην πολιτική μας αυτή το δημοτικό ταμείο ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια με περισσότερα από 45.000.000€», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

                Η ημερίδα, την επιμέλεια της οποίας έχει το Γραφείο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του δήμου, θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ (Ν.Παρασκευά 43) στη Δημοτική Ενότητα Συκεών, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!