Searching...

Ισόβια για τη δολοφονία 19χρονου ομογενή

Ισόβια κάθειρξη κι επιπλέον κάθειρξη 12 χρόνων επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 20χρονο, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία 19χρονου ομογενή, τον περασμένο Μάιο, με κίνητρο τη ληστεία.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου, όπου ο 20χρονος μαζί με δύο ομοεθνείς του, 21 και 18 ετών, επιτέθηκαν στο θύμα τους με κλωτσιές και γροθιές και του άρπαξαν ένα ρολόι χειρός, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ που είχε πάνω του, πριν τραπούν σε φυγή.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 20χρονος επέστρεψε στο σημείο που ήταν σωριασμένο το θύμα και συνέχισε να το χτυπά. Μάλιστα, ένα από τα χτυπήματα που δέχθηκε ο νεαρός ομογενής στο πρόσωπό του ήταν, κατά τον ιατροδικαστή, αυτό που επέφερε το θάνατό του.
Στο εδώλιο κάθισε κι ο δεύτερος κατηγορούμενος 21 ετών, ο οποίος αθωώθηκε για την πράξη της ανθρωποκτονίας και κρίθηκε ένοχος μόνο για την πράξη της ληστείας. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 12 χρόνων και 6 μηνών.
Να σημειωθεί ότι 18χρονος δικάστηκε το προηγούμενο διάστημα σε Δικαστήριο Ανηλίκων, το οποίο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!