Searching...

Στον «Ευκλείδη» έφτασε το μετρό

«Τις επόμενες εβδομάδες οι δύο μετροπόντικες της Θεσσαλονίκης θα αρχίσουν να δουλεύουν και πάλι με κατεύθυνση προς το σταθμό της Ανάληψης».
Αυτό δήλωσε ο διευθυντής Εργων Μετρό Θεσσαλονίκης της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Γιώργος Κωνσταντινίδης, κατά την άφιξη του «Γιωρίκα», του δεύτερου μετροπόντικα, στο σταθμό «Ευκλείδης», όπου θα παραμείνει προκειμένου να συντηρηθεί.
Η χάραξη
Ωστόσο, η δήλωση του κ. Κωνσταντινίδη δεν ξεκαθάρισε το τοπίο, καθώς μέχρι αυτήν τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει αν η βασική γραμμή του μετρό θα καταλήγει στη Νέα Ελβετία (όπως δημοπρατήθηκε το έργο) ή στην Καλαμαριά (όπως ανακοίνωσε ότι επιδιώκει να συμβεί η «Αττικό Μετρό ΑΕ» μέσω τροποποίησης της χάραξης, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, αλλά κυρίως προκειμένου το έργο να είναι λειτουργικότερο).
«Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν την εναλλακτική πρόταση για τη χάραξη του μετρό. Περιμένουμε τις εξελίξεις, ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς τη χάραξη, αλλά και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου», σημείωσε το μέλος του δ.σ. της «Αττικό Μετρό ΑΕ», αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Προβληματισμός
Τον προβληματισμό του κυρίως σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα του έργου, αλλά και την πρόταση για την τροποποίηση της χάραξης του έργου, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Το μετρό είναι ένα έργο που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη. Ομως έχω καταθέσει αρμοδίως τον προβληματισμό μου για την ολοκλήρωσή του. Τυχόν παλινωδίες μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα. Προβληματίζομαι, επίσης, διότι μία αλλαγή στη χάραξη μπορεί να θέσει σε κίνδυνο όλο το έργο», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!