Searching...

Νέες κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ-Θ





Νέο κύκλο κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν μετά τις διακοπές του Πάσχα, εξήγγειλε ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα έξι μηνών (από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα), ενώ έχουν γίνει μειώσεις εκπαιδευτικού προσωπικού που φτάνουν το 50%, κατά το τρέχον εξάμηνο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ-Θ, ανέφεραν ότι δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις για το εαρινό εξάμηνο, με αποτέλεσμα οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί που συνεχίζουν τα μαθήματα, να βρίσκονται στον «αέρα».
«Για να ολοκληρωθεί η χρονιά μέχρι τις 31/12/2011, θα πρέπει να γίνει θαύμα, καθώς με την περικοπή του προϋπολογισμού στο ΤΕΙ κατά 30% θα πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες τριών εξαμήνων» δήλωσε ο γραμματέας του Συλλόγου, Νίκος Αβραμίδης.
Οι έκτακτοι διδάσκοντες στο ΤΕΙ-Θ αριθμούν 971 άτομα, που κατά μέσο όρο εργάζονται
υπό το καθεστώς αυτό για 10 χρόνια και καλύπτουν τις ανάγκες σε 23 τμήματα, καθώς οι 250 μόνιμοι - που μέχρι το καλοκαίρι θα γίνουν 210, εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων - δεν αρκούν. Όπως καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι, μετά και τις μειώσεις του προσωπικού, υπάρχουν εργαστήρια που λειτουργούν με έναν καθηγητή ανά 80 σπουδαστές.

Ο Σύλλογος κατήγγειλε, εξάλλου, την απομάκρυνση από τα καθήκοντά τους, με την ανοχή της διοίκησης του ΤΕΙ, συναδέλφων τους που πρωτοστάτησαν στις προηγούμενες δίμηνες κινητοποιήσεις (Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου).
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η τακτική περικοπών χρηματοδοτήσεων στο ίδρυμα θα ανοίξει την
«πίσω πόρτα» για την επιβολή διδάκτρων από τους σπουδαστές, θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των σπουδαστών και θα ωθήσει το ίδρυμα σε επιχειρηματική λειτουργία. Ήδη, μέσω της «Διαύγειας» έγινε γνωστό ότι το ΤΕΙ-Θ προχώρησε σε προκήρυξη διαγωνισμού για ενοικίαση των φοιτητικών εστιών «Δέλτα», που βρίσκονται στην περιοχή του Βαρδάρδη, οι οποίες έπαψαν να λειτουργούν εδώ και χρόνια εξαιτίας της κακής κτιριακής τους κατάστασης.

Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης συντονίζει τις κινητοποιήσεις του με τους Συλλόγους των ΤΕΙ Κοζάνης, Καβάλας και Πειραιά, Κρήτης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Μεσολογγίου και Χαλκίδας, που αντιμετωπίζουν όμοια προβλήματα, προκειμένου στις 6 Μαϊου να πραγματοποιήσουν κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.
Επίσης, ο Σύλλογος ΤΕΙ-Θ θα παραβρεθεί στις 2 Μαϊου στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου έχει καταγγείλει τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, θα προχωρήσει στο κλείσιμο του κτιρίου διοίκησης του ΤΕΙ και θα παρέμβει στο ΙΚΑ, στις 4 Μαϊου, με αίτημα την υπογραφή συμβάσεων, ενώ την εβδομάδα από 9 - 14 Μαϊου προγραμματίζει το κλείσιμο μίας σχολής ανά ημέρα, με στόχο την ενημέρωση για τα προβλήματα, με συζητήσεις και ομιλίες. Στις 11 Μαϊου θα συμμετάσχουν στην
γενική απεργία της ΓΣΕΕ και στις 19 Μαϊου στην πανελλαδική απεργία των ΤΕΙ με τη συμμετοχή των μόνιμων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!