Searching...

Εγκρίθηκε η απογραφή της περιουσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Εν μέσω αντιδράσεων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για έλλειψη στοιχείων και πρόχειρη διαδικασία επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας η απογραφή της περιουσίας της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τα χρηματικά διαθέσιμα των τραπεζικών λογαριασμών της Περιφέρειας ανέρχονταν στις 31.12.2010 σε 94,5 εκατ. ευρώ ενώ οι υποχρεώσεις της προς τρίτους σε 9,3 εκατ. ευρώ και προς λοιπούς πιστωτές σε 3,6 εκατ. ευρώ. Στον τελευταίο αυτό αριθμό δεν έχουν συνυπολογιστεί στοιχεία από τις Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής και Σερρών. Σε ό,τι αφορά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, το ύψος τους ανέρχεται σε 179 εκατ. ευρώ, ενώ το ύψος των έργων που έχουν ενταχθεί αλλά δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία τους υπολογίστηκε σε 66,8 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα συγχρηματοδοτούμενα έργα φτάνουν περίπου τα 148 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, τα δάνεια της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ, του Κιλκίς σε 7,5 εκατ. ευρώ και της Χαλκιδικής σε 400.500 ευρώ.
Σημειώνεται ότι στην έκθεση για την απογραφή που παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν συμπεριλήφθησαν στοιχεία για τις ταμειακώς βεβαιωμένες απαιτήσεις έναντι τρίτων, καθώς και για τα ακίνητα και πάγια περιουσιακά στοιχεία της Περιφέρειας.
«Έγινε ένα δύσκολο έργο. Υπάρχουν προβλήματα, όμως έχουμε τη δυνατότητα στο άμεσο μέλλον να διορθώσουμε κάποια από αυτά», σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Διονύσης Ψωμιάδης, ανέφερε ότι η έκθεση που παρουσιάστηκε για την απογραφή είναι απλώς αντιπροσωπευτική λόγω των δυσκολιών που απορρέουν από τον «Καλλικράτη» και των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων. Όπως ανακοινώθηκε, εξάλλου, τα απογραφόμενα στοιχεία θα συμπληρωθούν και θα διορθωθούν μεταγενέστερα.
Οι παραπάνω επισημάνσεις αποτέλεσαν το σημείο αιχμής της κριτικής της αντιπολίτευσης, οι εκπρόσωποι της οποίας έκαναν λόγο για «δήθεν» απογραφή, καταστρατήγηση του νόμου, διαδικασία που δεν μπορεί να ελεγχθεί και έλλειψη συνολικής εικόνας για τα περιουσιακά στοιχεία της Περιφέρειας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!