Searching...

Το ίντερνετ κάνει κακό στην υγεία...

Τρεις αυτοκτονίες απέτρεψε το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαρτίου.
Μετά από ελέγχους στο διαδίκτυο οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις ενήλικες Έλληνες, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να αυτοκτονήσουν.
Οι υποψήφιοι αυτόχειρες αναρτούσαν μηνύματα απόγνωσης σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και σε chat rooms και ανέφεραν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν.
Σε όλες αυτά τα περιστατικά, αστυνομικοί της αρμόδιας Υπηρεσίας κινητοποιήθηκαν άμεσα και μετά από ανάλυση των ψηφιακών τους  ιχνών, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των τριών ατόμων, να τα εντοπίσουν και να ματαιώσουν την πρόθεσή τους.
Να σημειωθεί ότι για την έρευνα και τελική διάσωση τους, σημαντικός ήταν και ο ρόλος των χρηστών του διαδικτύου, τόσο από τη χώρα μας, όσο και από το εξωτερικό, οι οποίοι ενημέρωναν τηλεφωνικά τις αρμόδιες Υπηρεσίες, για τα μηνύματα απόγνωσης που εντόπιζαν στο διαδίκτυο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 29χρονης ημεδαπής, η οποία εξεδήλωσε την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει σε αλλοδαπό υπήκοο, κάτοικο γειτονικής χώρας, με τον οποίο συνομιλούσε μέσω διαδικτύου. Ο αλλοδαπός άντρας, επικοινώνησε άμεσα με αστυνομικό που υπηρετεί στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη χώρα του, ο οποίος με τη σειρά του, ενημέρωσε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.
Σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις δόθηκαν κατευθύνσεις για ενδεχόμενη ψυχολογική υποστήριξη, ενώ τονίζεται ότι και τα τρία άτομα είναι καλά στην υγεία τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!