Searching...

Δενδροφυτεύσεις στο Ωραιόκαστρο

Περίπου 2.000 δενδρύλλια φυτεύθηκαν το Σαββατοκύριακο στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου, με τη συμμετοχή εθελοντών όλων των ηλικιών. Πρόκειται για την πρώτη φάση μίας μεγαλύτερης καμπάνιας του δήμου, που υλοποιείται με χορηγία του Ελληνο-αμερικανικού Ιδρύματος και έχει ως τίτλο «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα». Συνολικά, προβλέπεται η φύτευση 4.000 δενδρυλλίων (καλλωπιστικά, κωνοφόρα, οπωροφόρα , ακακίες, σοφόρες κ.ά), έως το τέλος Οκτωβρίου.
Στη δεντροφύτευση του Σαββάτου, στη Δημοτική Κοινότητα Ωραιοκάστρου (περιοχή Ασπρόβρυση - έξοδο προς Μελισσοχώρι), έλαβαν μέρος μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων, απλοί εθελοντές πολίτες της περιοχής, δημοτικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι του δήμου, μαθητές, ακόμη και μικρά παιδιά, που με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στο μήνυμα «Φυτεύουμε τις Ρίζες μας».
Η πρωινή ανοιξιάτικη βροχούλα δεν απέτρεψε κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού να λάβουν μέρος στη δεντροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο του δημοτικού θεάτρου «Τσούκες». Η δεντροφύτευση στην Κοινότητα Ν. Φιλαδέλφειας, στο παλιό νταμάρι, που αναβλήθηκε λόγω της έντονής βροχόπτωσης, θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.
«Με την ευκαιρία τις Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, την προσεχή Δευτέρα, ο δήμος μας διοργάνωσε το διήμερο δενδροφυτεύσεων, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού, που πρέπει να επιδεικνύουμε όλοι προς τη φύση», επισημαίνει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Θεόδωρος Ματσουκατίδης, ευχαριστώντας όλους τους συνδημότες που παραβρέθηκαν στις δεντροφυτεύσεις και το Ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα» και τον πρόεδρο του Θεόδωρο Σπυρόπουλο.
«Μας συγκινεί ιδιαίτερα η συνεργασία μας με το ομογενειακό αυτό ίδρυμα, που μας δείχνει πόσο κάποιοι άνθρωποι, αν και βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο τους, νοιάζονται για το καλό του. Τέλος, να τονίσω ότι η περίοδος δεντροφύτευσης θα καθιερωθεί επίσημα στο δήμο μας από τον Οκτώβριο μέχρι και τα τέλη Μαρτίου», αναφέρει ο κ. Ματσουκατίδης.
Το Ίδρυμα «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», με έδρα το Σικάγο των ΗΠΑ, δραστηριοποιείται πάνω από δέκα χρόνια, υλοποιώντας δεντροφυτεύσεις σε συνεργασία με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα.
Φιλοσοφία του Ιδρύματος είναι να συνδυάσει τις αρχαιοελληνικές αξίες του σεβασμού στη φύση με την ολυμπιακή ιδέα του εθελοντισμού, προωθώντας το πνεύμα της συμφιλίωσης και συνύπαρξης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν διατεθεί περισσότερα από 350.000 δολάρια σε δεκάδες δεντροφυτεύσεις σε όλη την Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!