Searching...

Επιμένει για τζαμί ο δήμαρχος!




Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι, «όπως έχουν συναγωγή οι εβραίοι συμπολίτες μας και δεν είναι παραπάνω από δύο χιλιάδες, ας έχουν τζαμί και οι λίγοι μουσουλμάνοι, είτε είναι έλληνες πολίτες είτε όχι». Ο κ. Νταβούτογλου τον ρώτησε αν αποφασιστεί να λειτουργήσει τζαμί στη Θεσσαλονίκη, θα επιλεγεί ένα από τα τζαμιά της οθωμανικής περιόδου.
Στις αιτιάσεις που εκφράστηκαν ότι ο δήμαρχος εμπλέκεται σε θέματα εξωτερικής πολιτικής σχολίασε ότι, ναι μεν «δεν είμαι εξπέρ στο διπλωματικό πρωτόκολλο», αλλά εμφανίστηκε πεπεισμένος «ότι ούτε η Θεσσαλονίκη ούτε η χώρα έχασε από τη συνάντησή μου με τον κ. Νταβούτογλου. Αυτό που κάνω είναι να προωθώ τα οικονομικά συμφέροντα της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής που καθορίζεται από την κυβέρνηση της χώρας μας», είπε προσθέτοντας: «Πείτε μου αν πιστεύετε ότι μόνο η αθηναϊκή επιχειρηματικότητα πρέπει να επωφεληθεί από το γεγονός ότι η Τουρκία διπλασίασε το κατά κεφαλήν εισόδημά της και η Θεσσαλονίκη να το παίζει ακρίτας».
«Η Θεσσαλονίκη είναι μια ανοικτή πόλη, στην οποία όλοι οι πολίτες όλων των θρησκειών απολαμβάνουν απολύτως όλα τους τα δικαιώματα. Παραβιάζετε ανοικτές θύρες, κ. Μπουτάρη» ανταπάντησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας. Παράλληλα σχολίασε ότι «ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν είναι τουριστικός πράκτορας της γείτονος χώρας, αλλά ο κύριος εκφραστής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Απαιτείται, επομένως, πολύ μεγαλύτερη προσοχή και σοβαρότητα σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις». Αναφορικά με τα οικονομικά του δήμου ο κ. Γκιουλέκας τόνισε ότι δεν αισθάνεται ούτε την ανάγκη ούτε την υποχρέωση να καλύψει «τον οποιονδήποτε ή οποιοδήποτε σκάνδαλο της προηγούμενης διοίκησης του δήμου, εφόσον υπάρχουν στοιχεία». Πάντως επεσήμανε ότι η κατάσταση των οικονομικών του Δήμου «δεν θα πρέπει να αποτελούν άλλοθι της νέας διοίκησης για περικοπές και απολύσεις των εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!