Searching...

4,5 Χρόνια ''έφαγε'' ο παππούς




Η εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ, η υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ζωντάνεψε χθες στο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου δικαζόταν ο παππούς των δύο ανήλικων Ελληνόπουλων, κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή και ψευδορκία μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο τελικά τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4,5 χρόνων χωρίς αναστολή, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα. Ακόμη, οι δικαστές έκριναν να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση του κατηγορουμένου μέχρι να κριθεί αυτός από δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε άγνοια για το τι συνέβη το μοιραίο απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου 2006 και οδήγησε στην εξαφάνιση του 11χρονου αγοριού.
«Εκείνη την ώρα κοιμόμουν και δεν ξέρω αν βγήκαν έξω τα εγγόνια μου» είπε στην απολογία του και επανέλαβε ότι οι πέντε ανήλικοι κατηγορούμενοι είναι αθώοι και ότι πιέστηκαν από τους αστυνομικούς της Βέροιας να υποδείξουν ως σημείο ταφής του 11χρονου μαθητή το εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα υποστήριξε ότι τον «μπλέξανε σ’ αυτή την υπόθεση» και ότι «είναι αθώος».


«Πιστεύαμε κάθε διαταραγμένο», κατέθεσε η μητέρα του Άλεξ

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η μητέρα του Άλεξ που, όπως είπε, έχασε κάθε ελπίδα να βρει το παιδί της ακόμη και πεθαμένο.
«Όσο περνούσε ο καιρός και δεν βρίσκαμε το παιδί μου, αρχίσαμε να εξετάζουμε όλα τα πιθανά σενάρια που ξεστόμιζαν διάφοροι καλοθελητές. Μέσα στην τρέλα μας καθόμασταν και πιστεύαμε κάθε διαταραγμένο» είπε και υποστήριξε πως «δεν είναι τυχαίο ότι ο κατηγορούμενος άλλαξε πολλές φορές τις καταθέσεις του κατά τη διάρκεια της αστυνομικής και της εισαγγελικής έρευνας και της ανάκρισης και έστρεψε τις έρευνες στην απαγωγή του Άλεξ».
Ακόμα, η τραγική μάνα είπε πώς στην υπόθεση της εξαφάνισης του παιδιού της «υπήρξαν άνθρωποι που έβγαλαν χρήματα, διαθέτοντας με το αζημίωτο περιστατικά και μαρτυρίες που έπρεπε να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».


Στη Βέροια τα παιδιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο εγγόνια του κατηγορουμένου, που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του Άλεξ, επέστρεψαν στη Βέροια από το Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου όπου κρατούνταν, μετά από δικαστική απόφαση που μετέτρεψε τους περιοριστικούς όρους. Τα παιδιά παρακολουθούνται από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, στο πλαίσιο των αναμορφωτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε βάρος τους από το μονομελές δικαστήριο ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!