Searching...

Κινητοποιήσεις για ΟΑΣΘ, ΟΣΕ και διόδια




Συλλαλητήριο ενάντια στις περικοπές δρομολογίων στον ΟΣΕ αλλά και στις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ και των διοδίων πραγματοποίησαν συνδικάτα, κινήσεις της αριστεράς, κάτοικοι των περιοχών Πέλλας και Φλώρινας, οικολογικές οργανώσεις και φίλοι του σιδηρόδρομου.
Στη διαδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, το ΠΑΜΕ, η οργάνωση «Ακρίβεια Στοπ», οι «Επιβάτες», συνδικάτα σιδηροδρομικών, δημοτικές κινήσεις και κινήσεις πολιτών της Βεγορίτιδας και της Φλώρινας. Οι κάτοικοι από τη δυτική Μακεδονία αποβιβάστηκαν με το τρένο της γραμμής 2 από την Έδεσσα και συγκεντρώθηκαν με τα πανό τους μπροστά στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν την επαναλειτουργία της γραμμής Θεσσαλονίκης - Φλώρινας, καθώς, μετά τις περικοπές των δρομολογίων, αποφασίστηκε η κατάργηση της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας στο κομμάτι από την Έδεσσα μέχρι τη Φλώρινα.
«Η Φλώρινα δεν γίνεται να μην έχει σιδηροδρομική συγκοινωνία. Πρέπει να εξυπηρετούνται με το τρένο, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, οι κάτοικοι της περιοχής», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων Β. Ελλάδας του ΟΣΕ Γιάννης Βλάχος.
«Τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας», χαρακτήρισε τον σιδηρόδρομο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας.
Ακολούθησε πορεία μέχρι την οδό Αριστοτέλους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!