Searching...

Σταθερή η τιμή των τσιγάρων στη Θεσσαλονίκη

Οι καπνοπώλες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας αποφάσισαν να μην προχωρήσουν, προς το παρόν, στην αύξηση της τιμής των τσιγάρων κατά 10 λεπτά του ευρώ ανά πακέτο, διαφοροποιώντας τελικά τη στάση τους από τις κινήσεις των συναδέλφων τους στην Κρήτη.

Οι Βορειοελλαδίτες επαγγελματίες του κλάδου θα τηρήσουν στάση αναμονής μέχρις ότου διαπιστώσουν αν θα «περάσει» η ρύθμιση για το κατώτατο όριο προμήθειας εμπόρων χονδρικής και λιανικής στα καπνικά προϊόντα, που προβλέπεται από το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Ψιλικών, Καπνοπωλών και Ενοικιαζόμενων Περιπτέρων Μακεδονίας, Κώστας Ιακώβου.

Ο κ. Ιακώβου πρόσθεσε ότι στη γενική συνέλευση οι διαθέσεις των μελών της Ένωσης, ως προς την αύξηση ή όχι, ήταν ισομερώς «μοιρασμένες». «Στο άρθρο 47 παράγραφος 6 του σχεδίου νόμου για τη φοροδιαφυγή, το κατώτατο όριο προμήθειας για τη λιανική πώληση ορίζεται στο 31,3% της τιμής λιανικής προ φόρων. Από αυτό, σε εμάς καταλήγει μόλις το 4,5% στην ανώτατη λιανική τιμή, δηλαδή ψίχουλα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Οι περιπτερούχοι διεκδικούν τη θεσμοθέτηση ποσοστού 37% στην αποφορολογημένη αξία, κάτι που σημαίνει ότι στο ταμείο τους θα μένει τελικά περίπου το 8% της ανώτατης λιανικής τιμής. Εν αναμονή των εξελίξεων, η διοίκηση της Ένωσης απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, στην οποία υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι «οι καπνοβιομηχανίες τρώνε με χρυσά κουτάλια το δικό μας ψωμί. Το 2009 και αρχές του 2010, οι καπνοβιομηχανίες κέρδιζαν το 57% στην αποφορολογημένη αξία, ενώ τώρα θα κερδίζουν το 60,40%».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!