Searching...

Ο Νίκος Βαλεργάκης πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου




Ο Νίκος Βαλεργάκης είναι ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Δ.Σ.Θ.). Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία» επικράτησε στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών του απερχόμενου προέδρου Μανόλη Λαμτζίδη, που ηγείτο του συνδυασμού «Δικηγορική Συνεργασία - Ανεξάρτητοι».

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο Ν. Βαλεργάκης απέσπασε 1.657 ψήφους (53,73%) έναντι 1.427 ψήφων (46,27%) που έλαβε ο Μ. Λαμτζίδης. Η συμμετοχή στο δεύτερο γύρο των αρχαιρεσιών του Δ.Σ.Θ. κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, καθώς, από το σύνολο των 6.429 εγγεγραμμένων μελών ψήφισαν 3.429 (ποσοστό συμμετοχής 53,34%). Τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια ανήλθαν σε 345.

Να σημειωθεί ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών, πριν από μία βδομάδα, ο Μ. Λαμτζίδης είχε λάβει 728 ψήφους (17,11%), ενώ ο Ν. Βαλεργάκης 680 ψήφους (15,98%). Η δε συμμετοχή ανήλθε σε περίπου 73% (4.687 δικηγόροι ψήφισαν). Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, ο νέος προς του Δ.Σ.Θ., αφού ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του που τον ψήφισαν, εκτίμησε ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι μέχρι την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων που θα εξειδικεύουν το νόμο για την δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος».

Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητές του ως πρόεδρος του Συλλόγου -είπε- ότι είναι η αντιμετώπιση της καθημερινότητας του δικηγόρου όσον αφορά την παρουσία του στα δικαστήρια και στις υπηρεσίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!