Searching...
11:13 π.μ.

Υπό κατάληψη το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας




Υπό κατάληψη βρίσκεται από νωρίς το πρωί το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο κατέλαβαν εργαζόμενοι του Επιχειρησιακού Σωματείου «Κλωστήρια Γ΄Νάουσα» και του Σωματείου Colblan Νομού Πέλλας, που διαμαρτύρονται έντονα, διότι εδώ και 24 μήνες παραμένουν απλήρωτοι, παρά τις πρωθυπουργικές και υπουργικές δεσμεύσεις για το αντίθετο.
Οι εργαζόμενοι στην κλωστοϋφαντουργία είχαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, με τον οποίο συζήτησαν τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν την παρέμβασή του για τη γνωστοποίηση του θέματος της ΕΝ.ΚΛΩ. και την άμεση επίλυσή του.
«Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι στην ΕΝ.ΚΛΩ. να βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς ομηρίας. Δεν μπορεί η κυβέρνηση και τα υπουργεία να εμπαίζουν τους εργαζομένους στην κλωστοϋφαντουργία, οι οποίοι έχουν φτάσει πια στα όρια της επιβίωσης, αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων. «Σε μια οικονομική συγκυρία που οι πολίτες στενάζουν
από τις περικοπές εισοδημάτων, την ακρίβεια, την ανεργία, δεν μπορεί η κυβέρνηση να θέτει διαρκώς εμπόδια για την επίλυση του προβλήματος, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη δώσει λύση, με την οποία έχουν συμφωνήσει και οι τρεις από τις πέντε πιστώτριες τράπεζες. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο την κυβερνητική αδράνεια και ανεπάρκεια, που κατέστησαν τη Νάουσα, τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία πρωταθλήτριες στην ανεργία. Κάθε περαιτέρω κωλυσιεργία θα εντείνει την κοινωνική αναταραχή και θα θέσει την Πολιτεία στο στόχαστρο των πολιτών», κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!