Searching...
11:09 π.μ.

«Καθαρίζουν» τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους




«Σαφάρι» ξεκίνησαν από χτες οι τροχονόμοι και οι δημοτικοί αστυνομικοί Θεσσαλονίκης στην οδό Αριστοτέλους, βάζοντας στο... στόχαστρο τα δίκυκλα που διέρχονται ή σταθμεύουν στον πεζόδρομο. Μέσα σε λίγες ώρες -δηλαδή μέχρι το μεσημέρι- η Τροχαία βεβαίωσε 24 πρόστιμα των 200 ευρώ, όσο δηλαδή προβλέπει ο νόμος για διέλευση σε πεζόδρομο. Τα πρόστιμα αυτά, αν πληρωθούν μέσα σε δέκα μέρες, μειώνονται σε 100 ευρώ. Οι τροχονόμοι βεβαίωσαν και τρεις σταθμεύσεις στον πεζόδρομο, παράβαση που κοστίζει 40 ευρώ ή 20 ευρώ αν πληρωθεί μέσα σε δέκα μέρες. Επίσης, οκτώ κλήσεις σε διερχόμενα δίκυκλα βεβαίωσαν οι δημοτικοί αστυνομικοί και άλλες 17 σε σταθμευμένα μηχανάκια.
Προηγήθηκαν εννιά μέρες ενημέρωσης των δικυκλιστών, καθώς στόχος των δύο υπηρεσιών δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η προστασία του ωραιότερου πεζόδρομου της Θεσσαλονίκης από τους «μηχανοκίνητους εισβολείς», οι οποίοι μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι, δίπλα στους πεζούς και στάθμευαν σε όποιο σημείο της Αριστοτέλους τους βόλευε.
«Θέλει συνεχή αγώνα προκειμένου να συμμορφωθούν οι δικυκλιστές. Ομως η Αριστοτέλους πρέπει να είναι ''καθαρή'' από μηχανάκια», αναφέρει ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θάνογλου, στέλνοντας μήνυμα ότι τα πρόστιμα θα συνεχίσουν να επιβάλλονται για όσο καιρό μηχανάκια κυκλοφορούν στην Αριστοτέλους.

Κατ' όνομα
Ιδια, αν όχι χειρότερη, είναι η κατάσταση στους υπόλοιπους -μετρημένους στα δάχτυλα- πεζόδρομους της Θεσσαλονίκης. Οπως περιγράφει ο πρόεδρος της Ενωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών, Γρηγόρης Μαυράκης, όπου υπάρχει πεζόδρομος είναι... καταπατημένος.
«Σε όλη την περιοχή της πλατείας Αθωνος, κύριο χαρακτηριστικό είναι η κατάληψη του χώρου από τα καταστήματα και τις αντιαισθητικές τους τέντες, ενώ η Δημητρίου Γούναρη έχει μετατραπεί σε πολύ... όμορφο πάρκινγκ. Οι μικροί πεζόδρομοι, οι οποίοι θα έπρεπε να αποτελούν όμορφες γωνιές της πόλης, είναι, δυστυχώς, άσχημα πάρκινγκ. Η οδός Γκαρμπόλα, κοντά στα παλαιοπωλεία της Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Καθεστώς αποτελούν οι διελεύσεις αυτοκινήτων στην οδό Αγνώστου Στρατιώτου, δίπλα στη Ρωμαϊκή Αγορά, παρά το ότι είναι πεζόδρομος. Μάλιστα, οι οδηγοί κορνάρουν στους πεζούς για να κάνουν στην άκρη!», σημειώνει ο κ. Μαυράκης. Συνεχίζοντας την περιγραφή αναφέρει και την Ικτίνου, την Κομνηνών, την Καλαποθάκη, τη Μελενίκου.
«Χρειαζόμαστε πεζόδρομους σε όλη τη Θεσσαλονίκη», καταλήγει ο κ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!