Searching...
11:29 π.μ.

ΟΑΣΘ εναντίον «Επιβατών»

«Στο στόχαστρο» βάζει ο ΟΑΣΘ τους «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», αλλά και τους... λαθρεπιβάτες. Οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» εμμένουν στο αίτημά τους, δηλαδή στην ανάκληση των αυξήσεων στην τιμή των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ και εξακολουθούν με αμείωτη ένταση τις δράσεις τους, που είναι κατά κύριο λόγο η συμβολική κατάληψη λεωφορείων. Οι λαθρεπιβάτες, από την άλλη, αποτελούν... διαχρονικό φαινόμενο.
Οπως προαναγγέλλει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, ο Οργανισμός θα στείλει τις αμέσως επόμενες μέρες έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το οποίο θα κοινοποιήσει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, αλλά και στους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών, με το οποίο θα τους γνωστοποιεί την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.
Μάλιστα, ο κ. Στεφανίδης καταγγέλλει ότι κατά τη διάρκεια των συμβολικών καταλήψεων των «Επιβατών Θεσσαλονίκης» έχουν γίνει καταστροφές στα ακυρωτικά, αλλά και στα εκδοτικά μηχανήματα που βρίσκονται εντός των λεωφορείων, «κάτι το οποίο αποτελεί φθορά ξένης περιουσίας».
«Οι κύριοι αυτοί δεν αρκούνται στο να μπλοκάρουν τα μηχανήματα, αλλά τα καταστρέφουν κιόλας. Εχουν προκαλέσει μεγάλες φθορές στα μηχανήματα, κόβοντας καλώδια. Υπολογίζουμε το ύψος της ζημιάς που έχουμε υποστεί, αλλά και την απώλεια των εσόδων που είχαμε κατά το μήνα Ιανουάριο και θα στείλουμε έγγραφο στα υπουργεία», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.
Ο ίδιος εξηγεί ότι το συνολικό ποσό της ζημίας θα προκύψει από το κόστος των κατεστραμμένων μηχανημάτων, αλλά και από την κοστολόγηση των χαμένων δρομολογίων στα λεωφορεία τα οποία καταλήφθηκαν. «Τα πάντα θα κοινοποιηθούν αρμοδίως με κάθε λεπτομέρεια», υπογραμμίζει ο κ. Στεφανίδης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, έχουν καταστραφεί περίπου 80 μηχανήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εκδοτικά. Κάθε εκδοτικό κοστίζει περίπου 10.000 ευρώ, ενώ κάθε ακυρωτικό περίπου 1.200 ευρώ. Οπως υπογραμμίζει εξάλλου ο ίδιος, αναμένεται η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του Οργανισμού, προκειμένου να αποφασιστεί αν ο ΟΑΣΘ θα διεκδικήσει αποζημιώσεις.

Λαθρεπιβάτες
Στο μεταξύ, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι κομίστρου από τους 92 ελεγκτές του ΟΑΣΘ. Το σύνηθες ποσοστό των επιβατών που δεν χρησιμοποιούν εισιτήριο κατά τις μετακινήσεις τους κυμαίνεται στη Θεσσαλονίκη από 25% έως 30%. Το τελευταίο χρονικό διάστημα το ποσοστό αυτό φαίνεται να εμφανίζει αυξητικές τάσεις. Το πρόστιμο που τους επιβάλλεται ανέρχεται στο 60πλάσιο της αξίας του βασικού κανονικού ή του μειωμένου εισιτηρίου και πρέπει να πληρωθεί ή επιτόπου κατά τη βεβαίωση της παράβασης ή εντός 20 ημερών. Εφόσον δεν πληρωθεί μέσα σε 20 μέρες διπλασιάζεται και αν δεν πληρωθεί ούτε σε δύο μήνες, τότε ο ΟΑΣΘ μπορεί να ασκήσει αγωγή. Σε αυτήν την περίπτωση το πρόστιμο πενταπλασιάζεται και επιπλέον ο παραβάτης επιβαρύνεται και με τις δικαστικές δαπάνες.
Το... μέτωπο στο οποίο ο ΟΑΣΘ φαίνεται ότι δεν έχει πρόβλημα είναι η πλαστογράφηση των εισιτηρίων, καθώς ο Οργανισμός έχει λάβει όλα τα μέτρα, ώστε τα νέα εισιτήρια να είναι εξαιρετικά δύσκολο να πλαστογραφηθούν.

Δράσεις
Στο μεταξύ, οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» δίνουν σήμερα, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, νέο ραντεβού στο άγαλμα του Βενιζέλου, προκειμένου να προχωρήσουν σε συμβολικές καταλήψεις λεωφορείων. Τα επόμενα ραντεβού τους είναι στο ίδιο σημείο, την ερχόμενη Τρίτη και την Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!