Searching...
7:08 π.μ.

Γκάλης και Γιαννάκης πάλι μαζί!





Και ποιος δεν θα ήθελε να δει ξανά μαζί στο παρκέ τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη; Η ιδέα και μόνο να συνυπάρξουν οι δύο ζωντανοί θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ σε μία ομάδα μετά από περίπου μία εικοσαετία εξιτάρει όλους τους φιλάθλους...
Οι δύο από τους κορυφαίους αθλητές που ανέδειξε ο ελληνικός αθλητισμός, οι οποίοι συγκρότησαν το καλύτερο δίδυμο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, προσκλήθηκαν να αγωνιστούν σε ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε έλληνες παλαίμαχους και την αντίστοιχη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Η ξεχωριστή αυτή αναμέτρηση θα γίνει τη μεθεπόμενη Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στο κλειστό γήπεδο Ιωαννίνων, προς τιμήν του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, μία ημέρα πριν από την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Ηπείρου.
Η αλήθεια είναι ότι ο "Νικ" δεν έχει οριστικοποιήσει τη συμμετοχή του.  Όπως έλεγαν χθες άνθρωποι του κοντινού του περιβάλλοντος, θα προσπαθήσει παρά τις δυσκολίες για να δώσει το παρών στη σημαντική αυτή εκδήλωση, που διοργανώνεται, όπως και άλλες στο παρελθόν, από τον Σύλλογο Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας.
Ο Γκάλης αποχώρησε από τα γήπεδα του μπάσκετ στις 18 Οκτωβρίου 1994 σε ηλικία 37 ετών.  Ήταν η τελευταία φορά που εμφανίστηκε με αθλητική φόρμα, αν και δεν την έβγαλε ποτέ, καθώς αρνήθηκε να μπει αλλαγή στο παιχνίδι των Αμπελόκηπων με τον Παναθηναϊκό στο ΜΕΤΣ. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε παίξει για τελευταία φορά συμπαίκτης με τον Γιαννάκη, ο οποίος αναμένεται να παραβρεθεί στην εκδήλωση, αν και είναι άγνωστο αν θα πατήσει το παρκέ. Στην εθνική αγωνίστηκαν μαζί για τελευταία φορά στις 29 Ιουνίου 1993 στον αγώνα με την Τσεχοσλοβακία (νίκη της Ελλάδας με 95-79) στο Ευρωμπάσκετ της Ρώμης.
Ο Νίκος Μπουντούρης είχε την τύχη να αγωνιστεί με τις δύο μεγάλες προσωπικότητες, παίζοντας ως επί το πλείστον αντίπαλός τους, "Είναι οι δύο βασικοί πρωτεργάτες της άνθησης του ελληνικού μπάσκετ. Θα είναι πολύ σημαντικό για το άθλημα ακόμη και μια φωτογραφία να βγουν μαζί", τόνισε ο παλιός πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ, που θα παίξει στο συγκεκριμένο φιλικό.
Οι δυο τους ήταν τα πρώτα βιολιά την εποχή της αυτοκρατορίας του  Άρη, κατακτώντας επτά πρωταθλήματα και έξι κύπελλα με την κίτρινη φανέλα. Επίσης οδήγησαν την εθνική ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης στο αξέχαστο Ευρωμπάσκετ του 1987 στην Αθήνα, ενώ δύο χρόνια αργότερα ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!