Searching...
7:11 π.μ.

Πουλούσαν τα παιδιά τους για 14.000 ευρώ!





Ανθρωπος-κλειδί για τον εντοπισμό τουλάχιστον δέκα παράνομων υιοθεσιών που εκτιμάται πως έγιναν το τελευταίο διάστημα σε Ξάνθη και Καβάλα είναι ένας 31χρονος Ρομά από την Ξάνθη, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Καβάλας αυτός συνόδευσε 25χρονη Βουλγάρα στο νοσοκομείο της Ξάνθης για να γεννήσει, κατέβαλε τα νοσήλια και στη συνέχεια διαπραγματεύτηκε την πώληση του παιδιού της σε ζευγάρι που όμως ήταν αστυνομικοί και τους συνέλαβαν.
Οι έρευνες επεκτείνονται και στη γειτονική χώρα για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος, τα οποία φέρονται ότι αναλαμβάνουν τον εντοπισμό εγκύων γυναικών και διαπραγματεύονται την πώληση των παιδιών τους στην Ελλάδα. Τα σχετικά έγγραφα ήδη έχουν σταλεί στην Ιντερπόλ.
Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο το δίκτυο των παράνομων υιοθεσιών να έχει σχέση με τις τελευταίες δώδεκα συλλήψεις που έγιναν σε Αθήνα, Λαμία και τρεις βουλγαρικές πόλεις, σε κοινή επιχείρηση των αστυνομιών από τις δύο χώρες, όπως και τις συλλήψεις που είχαν γίνει τον Νοέμβριο στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
“Πιστεύουμε ότι τουλάχιστον στη Βουλγαρία δραστηριοποιείται ένα μεγάλο κύκλωμα και τα πλοκάμια του στη χώρα μας είναι πολλά με ευρύ δίκτυο συνεργατών”, τόνιζαν αξιωματικοί της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος. Στη γειτονική χώρα, ειδικά σε πόλεις όπως το Μπουργκάς και το Σλίβεν, στοχοποιούνται Βουλγάρες, κυρίως Ρομά, οι οποίες είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Τους προτείνεται να γεννήσουν στην Ελλάδα και να πουλήσουν το παιδί τους εισπράττοντας αντίτιμο που κυμαίνεται από 2.000 έως 4.000 ευρώ.


Επεσαν σε ζευγάρι αστυνομικών

Με αυτόν τον τρόπο άγνωστοι προσέγγισαν 25χρονη στην ανατολική Βουλγαρία και της υποσχέθηκαν 3.000 ευρώ για να δώσει το παιδί της. Η γυναίκα έφτασε στην Ξάνθη τρεις ημέρες πριν γεννήσει και εισήχθη στο νοσοκομείο της πόλης στις 4 του μήνα, ενώ την επομένη γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της δίπλα της έμειναν ένας 38χρονος ομοεθνής της που τη συνόδευε έχοντας τον ρόλο του μεσολαβητή, αλλά και ο 31χρονος Έλληνας με την 29χρονη βουλγάρα φίλη του. Οι τελευταίοι κατηγορούνται πως αναζητούσαν άτεκνα ζευγάρια για να πουλήσουν παιδιά με παράνομες υιοθεσίες.
Οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν τη δραστηριότητα του 31χρονου σε Καβάλα και Ξάνθη και από έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν πως τον τελευταίο χρόνο εμφανίστηκε τόσο σε ιδιωτικές κλινικές της Καβάλας όσο και στο νοσοκομείο Ξάνθης και εγγυήθηκε την καταβολή των νοσηλίων για τις εγκυμονούσες Βουλγάρες που εισήχθησαν για να γεννήσουν. Αστυνομικοί τον εντόπισαν και εμφανίστηκαν σαν άτεκνο ζευγάρι που ενδιαφερόταν για την αγορά ενός παιδιού, προκειμένου να το υιοθετήσει. Συμφωνήθηκε να καταβάλουν το ποσό των 14.000 ευρώ. Τα χαρτονομίσματα προσημειώθηκαν και έτσι συνελήφθησαν ο 31χρονος και η φίλη του, ο βούλγαρος μεσολαβητής και η μητέρα του παιδιού.
Η έρευνα από ελληνικής πλευράς πλέον στρέφεται για να εντοπιστούν μία προς μία οι περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών στις οποίες εμπλέκεται ο 31χρονος, βάσει των καταγραφών που έχουν γίνει σε κλινικές και νοσοκομεία της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!