Searching...
11:10 π.μ.

Ήμαρτον

«Με τις ευχές και τις ευλογίες των κληρικών δεν έρχεται η δουλειά», αστειεύεται ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης βιοτεχνίας ιερατικών ειδών, ενός κλάδου ο οποίος διέρχεται από μεγάλες οικονομικές δοκιμασίες. Απέναντι σε αυτές τις δυσκολίες, ο ίδιος αποφάσισε να μη μείνει με σταυρωμένα χέρια και κινητοποιήθηκε στο διαδίκτυο ανοίγοντας το καλοκαίρι το πρώτο ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα ιερατικών, εκκλησιαστικών ειδών, καθώς και ειδών γάμου και βάφτισης.

Μέσω της ιστοσελίδας του www.houseofpriest.gr (σ. σ.: το σπίτι του ιερέα), διαθέτει περίπου 15.000 κωδικούς και συνδυασμούς προϊόντων (ιερά άμφια, ράσα, αξεσουάρ, ιερά σκεύη, εικόνες, έπιπλα, κορνίζες, είδη γάμου και βάφτισης).
«Η μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα έπληξε σημαντικά τους κληρικούς, βασικούς πελάτες των καταστημάτων ιερατικών, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί κατακόρυφα οι πωλήσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια όλα όσα γνωρίζαμε έχουν ανατραπεί τόσο στο λιανικό όσο και στο χονδρικό εμπόριο, όπου η πτώση του τζίρου, χωρίς υπερβολή, φτάνει το 90%», εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος. Η βιοτεχνία του ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1991 με την κατασκευή κεντημάτων και άλλων ιερατικών ειδών (κυρίως σταυρούς), προμηθεύοντας τα περισσότερα καταστήματα ιερατικών ειδών στην Ελλάδα.
«Χρυσές εποχές δεν υπήρχαν. Κάθε χρόνο χτίζαμε την επιχείρηση και παλεύαμε για να ικανοποιούμε τους πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τώρα οι περισσότεροι βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και προσανατολίζονται σε αγορές ανάλογα με τα βαλάντιά τους», δηλώνει.
Προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην κρίση, αρκετές επιχειρήσεις έχουν μειώσει τις τιμές στα προϊόντα τους κάνοντας παράλληλα περικοπές στο προσωπικό που απασχολούν. «Κι εγώ αναγκάστηκα να απολύσω ορισμένους εργαζόμενους και σήμερα έχουν μείνει 15 άτομα στη βιοτεχνία. Πλέον οι περισσότεροι που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ιερατικών ειδών δε συζητούν για κέρδος, αλλά για επιβίωση», περιγράφει.
Από τη Θεσσαλονίκη στις ΗΠΑ
Σανίδα σωτηρίας για τον ίδιο έχει αποτελέσει το ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο του έφερε νέα πελατεία από ολόκληρο τον κόσμο. Οπως μας λέει, επικοινωνούν μαζί του πελάτες από Αμερική, Αυστραλία και κάθε γωνιά του πλανήτη κάνοντας παραγγελίες για άμφια, μανικετόκουμπα, σταυρούς κ.ά.
«Το ύφασμα είναι δύσκολο προϊόν, πρέπει να το δει κάποιος, να το αγγίξει για να καταλάβει την ποιότητά του. Οσοι μας γνώριζαν από πριν εξακολουθούν να μας εμπιστεύονται, αλλά και αυτοί που μας βρίσκουν μέσω του διαδικτύου ικανοποιούνται ιδιαίτερα με την ποιότητα των προϊόντων μας. Μέσω της ιστοσελίδας μας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις παραγγελίες τους με χαμηλό κόστος και να πληρώσουν με όποιον τρόπο επιθυμούν εύκολα και γρήγορα», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος. Η τελευταία παραγγελία στο ηλεκτρονικό του κατάστημα ήταν μία στολή ιερέα με παραλήπτη έναν κληρικό στις ΗΠΑ. «Εκτός από ιερείς, απευθύνονται σε εμάς και λαϊκοί προκειμένου να αγοράσουν κάποιο δώρο για έναν κληρικό, ή για να αγοράσουν είδη βάφτισης και γάμου», καταλήγει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!