Searching...
12:27 μ.μ.

Πάνε στον ανακριτή



Την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης της υπεξαίρεσης-μαμούθ, η οποία ταλανίζει τον κεντρικό δήμο τα τελευταία δύο και πλέον έτη, ζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Αύριο, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Αβραμόπουλο και τον αντιδήμαρχο Διαχείρισης Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον γ’ ειδικό ανακριτή Κ. Αλεξίου, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του σκανδάλου των 51,4 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά την απογραφή των οικονομικών δεδομένων, πρόκειται να προσληφθεί άμεσα εξειδικευμένος δικηγόρος που θα “ξεσκονίσει” όλες τις συμβάσεις, ενώ θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη ορκωτών λογιστώνΤην επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης της υπεξαίρεσης-μαμούθ, η οποία ταλανίζει τον κεντρικό δήμο τα τελευταία δύο και πλέον έτη, ζητά ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Αύριο ο Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Αβραμόπουλο και τον αντιδήμαρχο Διαχείρισης Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον γ’ ειδικό ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του σκανδάλου των 51,4 εκατ. ευρώ.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός ανακριτής έχει ζητήσει από τη νέα δημοτική αρχή να τον ενημερώσει για τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία έχει συγκεντρώσει στους μέχρι τώρα ελέγχους της, ώστε να τα αντιπαραβάλει με το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά.
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εξάλλου, ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Πόρων και Οικονομικής Ανάπτυξης κατέθεσε στα πρακτικά του οργάνου το πόρισμα των 823 σελίδων, το οποίο συνέταξε η οικονομική επιθεωρήτρια, ώστε να λάβουν γνώση τα στελέχη όλων των δημοτικών παρατάξεων. Επέκρινε, μάλιστα, την προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία, όπως είπε, είχε την ευθύνη της ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου.

Ραντεβού στα δικαστήρια
“Προσωπικά δεν ασχολούμαι άλλο με τον Παπαγεωργόπουλο. Ό,τι έχει να πει, θα πρέπει να το πει στα δικαστήρια”, ήταν το δηκτικό σχόλιο του Γιάννη Μπουτάρη. “Ο Παπαγεωργόπουλος θα πρέπει να πάψει να κάνει το παγώνι, διότι η οικονομική, αλλά και η απώλεια αξιοπιστίας, την οποία έχει υποστεί ο δήμος είναι τεράστια”, πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι “δική μας υποχρέωση είναι να μην κουκουλώνουμε τα πράγματα”.
Η νέα δημοτική αρχή, εξάλλου, προχωρά με ταχύτητα όλες τις διαδικασίες για την απογραφή των οικονομικών δεδομένων του δήμου Θεσσαλονίκης. Άμεσα πρόκειται να προσληφθεί με απευθείας ανάθεση εξειδικευμένος δικηγόρος που θα “ξεσκονίσει” όλες τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί στον δήμο, ενώ στην αυριανή συνεδρίασή της η αρμόδια οικονομική επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσει την προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη ορκωτών λογιστών.
Η απογραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα, καθώς μέσα στον Μάρτιο θα πρέπει να κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο ο νέος δημοτικός προϋπολογισμός. Ο κ. Καπόν εκτιμά ότι στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να προκύψουν τροποποιήσεις και στον ισολογισμό του 2009, καθώς υπάρχουν κονδύλια, όπως αυτά που αντιστοιχούν στην υπόθεση της υπεξαίρεσης, τα οποία δεν αποτυπώνονται στις πραγματικές διαστάσεις τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!