Searching...
11:58 π.μ.

Φιάσκο της ΕΛΑΣ

Την αυθαιρεσία των αστυνομικών αρχών έζησε με το χειρότερο τρόπο ένας 28χρονος φοιτητής ο οποίος συνελήφθη χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο ως εμπλεκόμενος στη ληστεία που σημειώθηκε σε δημοπρασία του ΟΔΔΥ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Η Αστυνομία, μάλιστα, ακολουθώντας την τακτική που χρησιμοποιεί στις έρευνες για την τρομοκρατία, έδωσε και τη φωτογραφία του, καθώς και όλα του τα στοιχεία στη δημοσιότητα!
Ολα αυτά φανερώνουν το στρεβλό τρόπο με τον οποίο κάποιοι στην Αστυνομία χειρίζονται πράγματα και καταστάσεις και, στο βωμό της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, επιδίδονται ακόμα και σε «κυνήγι μαγισσών» ποινικοποιώντας ιδεολογίες και πολιτικές απόψεις...
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, χωρίς ουσιαστικά να έχουν κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο, τον συνέλαβαν, του «φόρτωσαν» κακουργηματικές κατηγορίες και επιχείρησαν να καλύψουν το φιάσκο, προσδίδοντας άρωμα τρομοκρατίας στην υπόθεση με μοναδική αφετηρία τις αναρχικές πεποιθήσεις του. Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άτομο αποδεικνύεται πλέον ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη συγκεκριμένη πράξη, οι αστυνομικοί πρόλαβαν να δώσουν στη δημοσιότητα ακόμη και τη φωτογραφία του επιχειρώντας να τον διαπομπεύσουν και να στείλουν «απειλητικό» μήνυμα στους συντρόφους του.
Αφέθηκε ελεύθερος
Χτες, πάντως, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον ανακριτή, αποκαλύφθηκαν τα κενά της έρευνας των αστυνομικών αρχών και ο 28χρονος αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, καθώς του επιβλήθηκε μόνον ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνήγοροί του προσκόμισαν 20 υπεύθυνες δηλώσεις μαρτύρων (φοιτητών, καθηγητών και υπαλλήλων στο ΑΠΘ) που βεβαιώνουν ότι την ώρα της ληστείας ο 28χρονος βρισκόταν στο χώρο του πανεπιστημίου. Απ' αυτούς ως μάρτυρας εξετάστηκε από τον ανακριτή μία καθηγήτρια του ΑΠΘ, η οποία επιβεβαίωσε ότι είδε το συγκεκριμένο φοιτητή στις δύο το μεσημέρι, οπότε και διαπράχθηκε η ληστεία στον ΟΔΔΥ.
Τον αθωώνουν και οι αυτόπτες!
Ακόμη όμως και από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων της ληστείας αποδεικνύεται η μη εμπλοκή του 28χρονου. Ολοι όσοι εξετάστηκαν κάνουν λόγο για δύο ληστές μετρίου αναστήματος με ύψος από 1,65 έως 1,70, ενώ ο 28χρονος έχει ύψος 1,84 και τα σωματικά χαρακτηριστικά του δεν ταιριάζουν καθόλου με τις περιγραφές που δόθηκαν στις αστυνομικές αρχές.
Από την πλευρά του, ο δεύτερος φοιτητής που συνελήφθη για την ίδια ληστεία έπειτα από καταδίωξη αστυνομικών της ομάδας «ΔΙΑΣ» (στην κατοχή του βρέθηκαν ένα πιστόλι τύπου CZ 75B, μία χειροβομβίδα τύπου RGB, αλλά και ο δερμάτινος χαρτοφύλακας που αφαιρέθηκε από τη δημοπρασία και περιείχε 35.947, δύο επιταγές των 530 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και 87 αποδείξεις του ΟΔΔΥ) αρνήθηκε να απολογηθεί, επισημαίνοντας ότι «δεν αναγνωρίζει τις μισθωτές υπηρεσίες της δικαστικής εξουσίας». Ωστόσο και αυτός πρόσθεσε ότι ο συγκατηγορούμενός του, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις, δεν ήταν μαζί του εκείνη την ημέρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!