Searching...
10:58 π.μ.

Φύλλο και φτερό τα δικαστήρια

Οι απειλές ενός κρατουμένου, ο οποίος έχει... εμμονή με τις γερμανικές αρχές, ανάγκασαν τις αστυνομικές αρχές να κάνουν «φύλλο και φτερό» το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Οι ισχυρισμοί του 57χρονου Κωνσταντίνου Αραμπατζή, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του τις απαγωγές δύο Γερμανών τραπεζιτών και ενός επιχειρηματία καθώς και δύο περιπτώσεις ομηρίας στη Γερμανική Σχολή, ότι έχει «παγιδεύσει» το κτίριο προκάλεσαν μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ, που με πολυμελές κλιμάκιο ερεύνησε το Σάββατο σπιθαμή προς σπιθαμή τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτογραφία).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα αποφασίστηκε έπειτα από αναφορά ότι «ο κρατούμενος απειλεί ν' ανατινάξει το Δικαστικό Μέγαρο τοποθετώντας 35 - 40 κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ». Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την έρευνα το Σάββατο, σε ώρες που δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες, προκειμένου να μην προκληθεί αναστάτωση. Μάλιστα στο κτίριο μετέβησαν περίπου 30 αστυνομικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών αλλά και της Ασφάλειας, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι κλήθηκαν να υποδείξουν όλους τους χώρους σε κάθε όροφο του κτιρίου.
Δε βρέθηκε το παραμικρό
Ηταν τόσο εξονυχιστική η έρευνα των αστυνομικών αρχών, που σε κάποιους χώρους τοιχοκολλήθηκαν ακόμη και αυτοκόλλητες ανακοινώσεις οι οποίες βεβαίωναν ότι τα συγκεκριμένα σημεία ερευνήθηκαν. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν για αρκετή ώρα σε ολόκληρο το κτίριο, ωστόσο δε βρέθηκε το παραμικρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απειλές που άφησε να διαρρεύσουν ο συγκεκριμένος κρατούμενος συνδέονται με την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που έχει καταθέσει, υπόθεση η οποία εκδικάζεται σε λίγες ημέρες στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο 57χρονος πριν από περίπου 1,5 χρόνο είχε απειλήσει τις γερμανικές αρχές ότι έχει τοποθετήσει εκρηκτικά σε γερμανικό έδαφος, τα οποία και εντοπίστηκαν έπειτα από σχετική έρευνα.
Η τελευταία φορά που έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών ο 57χρονος ήταν το Δεκέμβριο του 2009, όταν εισέβαλε στη Γερμανική Σχολή κρατώντας δύο βαλίτσες με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, χειροβομβίδες και όπλα. Ο δράστης αρχικά κράτησε σε ομηρία το διευθυντή, τον οικονομικό διευθυντή και τον υποδιευθυντή της Σχολής, ζητώντας λύτρα για την απελευθέρωσή τους, ενώ στη συνέχεια παραδόθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς. Οπως διαπιστώθηκε, ο δράστης είχε στην κατοχή του δύο πιστόλια, ένα μάρκας Zastava και ένα ημιαυτόματο όπλο Scorpion, τρεις χειροβομβίδες, έναν εκρηκτικό μηχανισμό με 6,5 κιλά εκρηκτικής ύλης, καθώς και τρεις ηλεκτρικούς πυροκροτητές με διακόπτη και μπαταρίες. Ο ίδιος, το Μάιο του 2006, είχε κρατήσει και πάλι όμηρο τον πρώην διευθυντή της Γερμανικής Σχολής, ενώ την πρώτη απαγωγή με στόχο Γερμανούς την πραγματοποίησε το 1995.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!