Searching...
10:06 π.μ.

Η «γειτονιά του έρωτα» στις προθέσεις του Γ. Μπουτάρη

Την παλαιότερη πρότασή του για τη δημιουργία «γειτονιάς του έρωτα» σε μια μη κατοικημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης επανέλαβε χτες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χτες το πρωί στο δημαρχείο με αντιπροσωπεία ιερόδουλων.
Ο κ. Μπουτάρης υποσχέθηκε ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα και εξήγησε ότι αναφέρεται σε μια μη κατοικημένη περιοχή που θα οριοθετήσει ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης.
Η πρόταση του κ. Μπουτάρη, έτσι όπως την έχει διατυπώσει και προεκλογικά, είναι «να αναλάβει να βρει ο δήμος σε ένα δρόμο, μακριά όχι μόνο από κατοικίες, αλλά και από πάσης φύσεως καθημερινές δραστηριότητες, μια πολυκατοικία όπου θα επιβάλει την εγκατάσταση όλων των οίκων ανοχής της Θεσσαλονίκης», ενώ ανέφερε ως παραδείγματα τις πόλεις του Αμστερνταμ και του Αμβούργου.
Αίσθηση προκάλεσε πρόταση μίας εκ των ιερόδουλων, αυτή η «γειτονιά του έρωτα» να δημιουργηθεί στο κτίριο του παλιού δημαρχείου της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι αυτό δεν γίνεται, καθώς ούτως ή άλλως το κτίριο του Καραβάν Σαράι δεν ανήκει στο δήμο για να μπορεί να το διαχειριστεί, ενώ ζήτησε από τις ιερόδουλες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το θέμα, αφού και ο ίδιος ο δήμος θα υποβάλει τη δική του πρόταση στον Οργανισμό Ρυθμιστικού.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η νομική σύμβουλος των ιερόδουλων επισήμανε ότι οι ίδιες έχουν εντοπίσει κάποιο κτίριο, που ανήκει στο δήμο και είναι εγκαταλειμμένο, το οποίο θεωρούν κατάλληλο, ωστόσο η πρότασή τους θα συγκεκριμενοποιηθεί άμεσα στο μέλλον. Αλλωστε, οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους.
Οι ιερόδουλες επισκέφτηκαν τον κ. Μπουτάρη για να του εκθέσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη μη ανανέωση των αδειών των οίκων ανοχής, ενώ ο κ. Μπουτάρης θα συναντηθεί μέχρι αύριο και με τους κατοίκους του δυτικού τομέα της πόλης, προκειμένου να ακούσει τις δικές τους απόψεις. Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί και οι 35 οίκοι ανοχής που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη εδρεύουν αποκλειστικά στο Β' Δημοτικό Διαμέρισμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!