Searching...
8:26 μ.μ.

Θεσσαλονίκη : Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις που συνελήφθησαν στο Βύρωνα

Προφυλακιστέους έκρινε η Ε΄ ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, τους τέσσερις νεαρούς που συνελήφθησαν, την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην περιοχή του Βύρωνα.
Οι κατηγορούμενοι αφού ζήτησαν και πήραν δίωρη προθεσμία για να απολογηθούν, στη συνέχεια μπροστά στην ανακρίτρια δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν την εξουσία οποιασδήποτε αρχής, πρόσθεσαν ότι είναι αναρχικοί και δεν αρνήθηκαν αλλά ούτε αποδέχτηκαν τις κατηγορίες που τους βαρύνουν. Όπως έγινε γνωστό, οι νεαροί ρωτήθηκαν μόνο για τις πράξεις που τους αποδίδονται σχετικά με την επίθεση στη Θεσσαλονίκη.
Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις κατηγορούνται για την επίθεση με γκαζάκια στις 13 Οκτωβρίου του 2010 σε φορτηγό της ΔΕΗ το οποίο βρισκόταν σε εργοτάξιο στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Έντισον. Τότε είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ένας 19χρονος φοιτητής, ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος. Αντιθέτως, οι τέσσερις νεαροί που θεωρούνταν συνεργοί στην επίθεση διέφευγαν της σύλληψης. Σε βάρος τους είχαν απαγγελθεί, τότε, κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απλή συνέργεια στην έκρηξη.
Αμέσως μετά την απολογίες τους, που ολοκληρώθηκαν περίπου στις 5.30 το απόγευμα, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε κλούβα της Αστυνομίας κι πήραν το δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα όπου τη Δευτέρα, θα απολογηθούν στον ανακριτή Αθηνών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Στο μεταξύ, από το πρωί, η περιοχή γύρω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης θύμιζε «φρούριο». Αστυνομικοί είχαν αποκλείσει με κλούβες και μπλόκα τους δρόμους γύρω από το δικαστικό μέγαρο.
Εξάλλου, μπροστά από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί αναρχικοί που φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τους κατηγορούμενους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!