Searching...
9:39 π.μ.

Ανάσα από τα σκουπίδια

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έγιναν δύο συσκέψεις. Η πρώτη το Σάββατο με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, των αντιδημάρχων Στάθη Αβραμίδη, Χασδάι Καπόν, εκπροσώπου του στρατού και υπηρεσιακών παραγόντων.

Τρία μέτρα
Αφού έγινε αποτίμηση της κατάστασης, αποφασίστηκε δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων. Σε αυτήν, η οποία θα έρθει σήμερα προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, περιλαμβάνονται:
1. Η προμήθεια ανταλλακτικών μέσω διαγωνισμού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο συνεργείο του δήμου να επισκευάσει κάποια από τα παροπλισμένα απορριμματοφόρα που δεν έχουν σοβαρές βλάβες.
2. Η διενέργεια διαγωνισμού για την εκτεταμένη επισκευή απορριμματοφόρων από ιδιωτικά συνεργεία. Ήδη πέντε αυτοκίνητα βρίσκονται σε εξωτερικά συνεργεία, όμως οι συνθήκες επιβάλλουν αξιοποίηση και άλλων συνεργείων, για να αποκατασταθούν πλήρως και στο μικρότερο δυνατό χρόνο οι ζημίες σε όλα τα οχήματα.
3. Η διενέργεια διαγωνισμού για την ενοικίαση απορριμματοφόρων και τρακτόρων από ιδιώτες. Η δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε ενοικίαση απορριμματοφόρων, εφόσον δεν ευδοκιμήσουν οι προηγούμενες δύο κινήσεις.

Μαζεύτηκαν τα μισά
Στη σύσκεψη της Κυριακής, στην οποία συμμετείχαν οι κύριοι Αβραμίδης και Καπόν, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, εξετάστηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη διενέργεια των διαγωνισμών, ενώ έγινε και νέα αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους. Χθες στην αποκομιδή των απορριμμάτων συμμετείχαν 23 με 24 απορριμματοφόρα, δύο τράκτορες και δεκατέσσερα αυτοκίνητα του στρατού. «Έχουμε μαζέψει περίπου τα μισά από τους 2.500 τόνους απορριμμάτων που υπήρχαν στους δρόμους», δήλωσε στη «Θ» ο κ. Αβραμίδης. Εξήγησε πως περί τα δώδεκα απορριμματοφόρα ήταν παροπλισμένα, «επειδή απλώς δεν είχαν λάδια», τα οποία προμηθεύτηκε ο δήμος μόνον κατόπιν συνεννόησης με τους προμηθευτές που είχαν διακόψει την τροφοδοσία λόγω των οφειλών του δήμου. Όπως σημείωσε ο κ. Αβραμίδης, «η κατάσταση πλέον έπαψε να είναι αφόρητη, όμως απέχουμε ακόμη από το να τη χαρακτηρίσουμε ικανοποιητική». Τόνισε ότι, «για να πάψει ο δήμος να τρέχει πίσω από τα σκουπίδια, απαιτούνται περί τα 40 απορριμματοφόρα και αυτή είναι η επιδίωξή μας». Όσον αφορά τα αυτοκίνητα του στρατού, το πιθανότερο είναι να συνεισφέρουν άλλες δύο με τρεις ημέρες και θα επιστρατευτούν εκ νέου, μόνον εάν παραστεί μεγάλη ανάγκη.

Αυξάνονται τα χρέη
Συνεχίζονται οι δυσάρεστες εκπλήξεις που δοκιμάζει σχεδόν καθημερινά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών. Την εβδομάδα που πέρασε στο γραφείο του κ. Καπόν έφτασαν δεκάδες νέα τιμολόγια, τα οποία αυξάνουν το χρέος του δήμου προς τους προμηθευτές κατά περίπου 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος εντός της εβδομάδας, ενδεχομένως και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, η διοίκηση του δήμου θα ζητήσει την ακύρωση του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί στις 15 Δεκεμβρίου για την πρόσληψη ορκωτών ελεγκτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!