Searching...
10:02 μ.μ.

Χρήστος Σωτηρακόπουλος: «Κεφάλαιο ο Κούπερ»



Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος , Χρήστος Σωτηρακόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στον ΑΡΗΣ FM 92,8 και την εκπομπή «Μ΄ Όποιον Δάσκαλο Καθίσεις» επισημαίνοντας την αδικία εις βάρος του ΑΡΗ στο περασμένο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ αλλά και την ποιότητα που έχει προσδώσει στην ομάδα ο Αργεντινός τεχνικός της.

Ο κ. Σωτηρακόπουλος αρχικά σχολίασε την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  με τη Λίβερπουλ και τη διαιτησία του Χάουαρντ Γουέμπ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Κακές διαιτησίες συμβαίνουν παντού. Είναι κακό όμως να συμβαίνουν από καλούς διαιτητές. Βέβαια εγώ ποτέ δεν θεωρούσα καλό διαιτητή τον Γουέμπ. Τον θεωρώ απλά υπερεκτιμημένο και κακό διαιτητή που διαθέτει  έντονο ναρκισσισμό.

Σε ορισμένα πράγματα οι Άγγλοι είναι υποκριτές. Όλη η Αγγλία ασχολείται με την φωτογραφία που ανέβασε ο Μπάμπελ στο διαδίκτυο παρουσιάζοντας τον διαιτητή με φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεν γίνεται να καλείς σε απολογία τον παίκτη που ανέβασε την φωτογραφία αλλά πρέπει να καλέσεις και τον παίκτη της Άρσεναλ που παραδέχτηκε ότι έχει εκβιάσει πέναλτι και στέρησε από μια ομάδα την πρόκριση. Θεωρείς ότι δυσφημεί το παιχνίδι αυτός που ομολογουμένως κακώς ανέβασε την φωτογραφία στο πλαίσιο του χιουμοριστικού, αλλά όχι τον άλλον.

Έχουν αντιδράσεις γενικότερα στην κοινωνία τους. Για εμένα το ότι πηγαίνει φυλακή ο Βουλευτής που δήλωνε ότι χρειαζόταν ενοίκιο ενώ αποδείχτηκε πως τα σπίτια που διέμενε ήταν δικά του, είναι σημαντικό. Στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να υπάρχει κελί άδειο για να βάλουμε τον οποιονδήποτε από τους πολιτικούς μας. Σε αυτά οι αντιδράσεις τους είναι ουσιαστικές και περισσότερο σωστές.

Όπως και το ότι εντοπίστηκε άμεσα η περίπτωση οπαδού της Τίβενις  που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησε ένα ποδοσφαιριστή, με ένα βίντεο πολύ θολό και μακρινό. Σε αντίστοιχη περίπτωση στη χώρα μας, και δεν θα σας πάω πολύ μακριά αλλά με την περίπτωση του  Μπάγεβιτς για παράδειγμα, που τον προπηλάκισαν 40 οπαδοί της ΑΕΚ .

Τα πρόσωπά τους φαίνονταν καθαρά και ενώ όλοι ήξεραν ποιοι είναι, κανένας δεν ομολόγησε τίποτα. Αυτά τα πράγματα λοιπόν ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Αυτή η αίσθηση ατιμωρησίας , το γεγονός ότι κάποιοι νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εκμαυλισμός για την κοινωνία από το να αισθάνεται κάποιος υπεράνω του νόμου. Όποιος κι αν είναι αυτός. Είτε είναι πολιτικός, είτε δημοσιογράφος, είτε οπαδός.

Αναφορικά με την πολυσυζητημένη φάση του ακυρωθέντος γκολ από τον διαιτητή Σταθόπουλο στην αναμέτρηση του ΑΡΗ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο ίδιος υπογράμμισε:

«Δεν υπήρχε τίποτα στην φάση. Το είδα σε επανάληψη, δυο και τρεις φορές. Ο διαιτητής έπρεπε να αφήσει την φάση να εξελιχτεί και λογικά ήταν γκολ εφόσον η μπάλα πέρασε τα δίχτυα. Για εμένα ο ΑΡΗΣ αδικήθηκε. Δεν έχω ποτέ πρόβλημα να πω πότε αδικείται ή ευνοείται μια ομάδα.

Δυστυχώς ο κανονισμός που αφήνει στην κρίση των διαιτητών ορισμένα πράγματα είναι δίκοπο μαχαίρι. Αποφασίζουν με βάση του τι θέλει ο καθένας εκείνη τη στιγμή και κακά τα ψέματα αποφασίζουν με βάση τι ευνοεί τον περισσότερο ισχυρό από τις δυο ομάδες. Αυτό είναι πολύ κακό γενικότερα και δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το άρθρο που έγραψε πρόσφατα χρήζοντας τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, προπονητή της χρονιάς, ο κ. Σωτηρακόπουλος ανέλυσε το σκεπτικό του ως εξής:

«Ο Κούπερ για εμένα ήταν προπονητής της χρονιάς του 2010. Δεν ήταν ο Νιόπλιας που κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ήταν ο Κούπερ αυτός που ξεχώρισε κι αυτό γιατί σε ουσιαστικά 10 μήνες δουλειάς , γιατί ο πρώτος είναι αναγνωριστικός, κατάφερε να πάει τον ΑΡΗ τελικό Κυπέλλου.

Βέβαια δεν ήταν τόσο τρομερό αυτό διότι ο ΑΡΗΣ το έκανε και σε περιόδους που έπεφτε στην Β΄ Εθνική. Για τον ΑΡΗ  της τελευταίας δεκαετίας δεν είναι υπέρβαση να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου, η υπέρβαση είναι να το πάρει.

Για εμένα το σημαντικό είναι ο τρόπος ποδοσφαίρου του ΑΡΗ. Η εικόνα προσανατολισμού που έδωσε ο Κούπερ και φάνηκε κυρίως μέσα από τις εμφανίσεις που έκανε στο Europaleague. Με τα δυο παιχνίδια απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την τεράστια νίκη που πέτυχε στο Βιθέντε Καλντερόν  αλλά και την εμφάνιση με την Λεβερκούζεν παρά το αποτέλεσμα.

Γενικότερα η διαχείριση του δύσκολου ομίλου που τελείωσε. Ακόμα και ο τρόπος που αντιμετώπισε το τελευταίο παιχνίδι με την Ρόζενμποργκ που ήταν αδιάφορος αντίπαλος. Ακόμα κι αυτό δείχνει διαφορά. Καμιά φορά το τι πρέπει , με το να κάνω αυτό που πρέπει, έχει τεράστια διαφορά. Για αυτό είναι τόσο πλούσια η ελληνική γλώσσα. Ο ΑΡΗΣ το έκανε λοιπόν. Το κυριότερο περιουσιακό στοιχείο που πρέπει να διαφυλάξει για εμένα ο ΑΡΗΣ , είναι ο Κούπερ.

Ο Φέργκιουσον έχει πει κάτι πολύ σωστό. Σε μια ομάδα αναλώσιμοι δεν πρέπει να είναι οι προπονητές αλλά οι παίκτες. Οι προπονητές πρέπει να είναι σταθεροί σαν τσιμέντο-μπετό. Πάνω σε αυτήν την φιλοσοφία έχουν χτιστεί οι μεγαλύτερες ομάδες στον χώρο του ποδοσφαίρου κι όχι μόνο».

Όσον αφορά την περίπτωση του Νέρι Καστίγιο που εξετάζει η ΠΑΕ ΑΡΗΣ , ο έμπειρος αθλητικογράφος επεσήμανε:

«Τον θεωρώ “λαχείο” για το ελληνικό Πρωτάθλημα. Είναι για εμένα ο πλέον ποιοτικός ποδοσφαιριστής που είδαμε στις νεαρές ηλικίες όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Κάθισε όμως στα παχυλά του συμβόλαια κι έκανε λάθη. Από εκεί και πέρα είναι ένα παιδί που ψυχολογικά μπορεί με ένα κλικ να αλλάξει. Την μπάλα δεν την ξεχνάς.

Το στιλ ποδοσφαίρου που παίζει ο ΑΡΗΣ από τα άκρα και γενικότερα το ότι είναι τεχνική ομάδα είναι στα συν. Τα πλην επαναλαμβάνω έχουν να κάνουν με τη γενικότερη νοοτροπία του αθλητή που δεν έδειξε τα τελευταία χρόνια.

Ο Κούπερ θα τον στηρίξει. Αυτήν την εντύπωση έχω αλλά αν δεν του βγάλει στον αγωνιστικό χώρο αυτά που επιζητά τότε θα χάσει την υπομονή του. Αυτή είναι η αίσθηση μου. Είναι μια περίπτωση παίκτη που μπορεί να  κάνει τεράστια διαφορά στο ελληνικό Πρωτάθλημα».

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος αναφέρθηκε στην βαθμολογική κατάταξη του ελληνικού Πρωταθλήματος τονίζοντας:

«Θεωρώ την Λάρισα καλή ομάδα αλλά δεν νομίζω ότι θα έχει 7 ή 8 νίκες ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Είναι κρίμα γιατί η Λάρισα έχει βαριά φανέλα. Έχω μάθει στη ζωή μου να υπολογίζω τη βαριά φανέλα.

Για εμένα η χειρότερη ομάδα είναι ο Πανιώνιος και είναι κρίμα γιατί και αυτός είναι μια ιστορική ομάδα. Ιστορία έχουν όλες οι ομάδες βέβαια αλλά πιθανολογώ ότι έχει το χειρότερο ρόστερ των τελευταίων ετών .

Η μεγάλη έκπληξη της σεζόν θεωρώ πως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Θέλω να πω ότι ο Κούπερ έχει καταφέρει να πάρει από τους ποδοσφαιριστές του  αυτό που μπορούν να αποδώσουν.

Μερικές φορές οι προπονητές προσπαθούν να πάρουν το κάτι παραπάνω αλλά είναι λάθος. Πρέπει να βλέπεις αυτό που έχεις και από το ρόστερ που έχεις. Σε αυτό ο Κούπερ εξαντλεί τα περιθώρια. Αυτό νομίζω είναι η μεγαλύτερη  κληρονομιά του ΑΡΗ».

Κατερίνα Σωτηρίου,www.arisfm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!