Searching...
11:43 π.μ.

Στους δρόμους οι φαρμακοποιοί και τα δίκυκλα!

Με 15 μοτοσικλέτες του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ) για τη διανομή φαρμάκων κατ’ οίκον σε έκτακτες περιπτώσεις και από 9 φαρμακεία ασφαλείας καθημερινά, θα εξυπηρετούνται οι πολίτες της Θεσσαλονίκης κατά τη νέα 3ήμερη πανελλαδική απεργία που ξεκινούν αύριο οι φαρμακοποιοί.«Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, στις 11 το πρωί, στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα παραδώσουμε συμβολικά τα κλειδιά των φαρμακείων. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν φαρμακοποιοί και εργαζόμενοι σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας και οι εργαζόμενοι του ΣΥΦΑ», επισήμανε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.
Οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη εξαγγείλει απεργίες μέχρι την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, κατά τις οποίες, όπως και την περασμένη εβδομάδα, στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργούν καθημερινά από 9 φαρμακεία ασφαλείας τις εργάσιμες ώρες. Τις υπόλοιπες θα λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα του συλλόγου, τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310/471.776.

«Εξοντώνουν το φαρμακείο»
Οι ρυθμίσεις του υπό συζήτηση νομοσχεδίου θα οδηγήσουν στο κλείσιμο τρία στα τέσσερα φαρμακεία τα επόμενα 2 χρόνια, εκτίμησε ο κ. Θεοδοσιάδης. «Αυτό θα αποβεί σε βάρος των ασθενών, που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ιδίως σε μικρές και απόμακρες περιοχές. Θα ωφεληθούν μόνον όσοι έχουν μεγάλα κεφάλαια και θα προτιμήσουν να ανοίξουν φαρμακεία σε μεγάλες πόλεις και κοντά σε νοσοκομεία», είπε ο κ. Θεοδοσιάδης.
Οπως διευκρινίστηκε, το χρέος των ασφαλιστικών ταμείων στους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ. Η χορήγηση φαρμάκων έχει σταματήσει στους ασφαλισμένους των ταμείων των λιμενικών και των συμβολαιογράφων που δεν έχουν αποπληρώσει τα χρέη εδώ και 1 χρόνο το πρώτο και 3 μήνες το δεύτερο. Από την 1η Φεβρουαρίου θα διακοπεί η χορήγηση φαρμάκων και στους ασφαλισμένους του ταμείου της ΔΕΗ που χρωστά από τον περασμένο Απρίλιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!