Searching...
9:17 μ.μ.

Γιάννης Κόντης: «Θα κάνουμε καταγγελία»


Στην εκπομπή «Μ’ Όποιον Δάσκαλο Καθίσεις» του ΑΡΗΣ FM 92,8 φιλοξενήθηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Γιάννης Κόντης, με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Γήπεδο των Σερρών.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Κόντης αναφέρθηκε στην αγωνιστική εικόνα του ΑΡΗ, υπογραμμίζοντας:

«Κατ’ αρχήν θέλω να πω, ότι είμαι πραγματικά πολύ στενοχωρημένος, που παραμονές του αγώνα με την Ατλέτικο, συζητάμε τέτοια πράγματα. Το αποτέλεσμα του ματς με τον Πανσερραϊκό, μας πείραξε όλους πάρα πολύ και οπωσδήποτε η Διοίκηση με τον προπονητή θα δώσουν τη λύση, ώστε να μη δούμε ξανά άλλες τέτοιες άθλιες εμφανίσεις. Δεν μπορούμε να βλέπουμε την ομάδα να χάνει από υποδεέστερες θεωρητικά ομάδες. Όσα θα πω, έχουν να κάνουν με την -κατά τα’ άλλα- συμπαθέστατη ομάδα των Σερρών».

Στη συνέχεια, σχολίασε τη συμπεριφορά του Προέδρου της ΠΑΕ Πανσερραϊκός προς τον ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ, Κρίστι Βανγκέλι, τονίζοντας:

«Ο κ. Θεοδωρίδης είναι ένας έμπειρος παράγοντας και είχε μέχρι τώρα το σεβασμό μου. Με εξέπληξε αυτή η ενέργειά του, να μιλήσει άσχημα στον ποδοσφαιριστή του ΑΡΗ και δεν την αποδίδω στη νίκη της ομάδας του, γιατί κι εμείς έχουμε κερδίσει, αλλά ποτέ δεν έχουμε καταφερθεί εναντίον κανενός. Στο ματς με την ΑΕΚ, ακόμη κι αν χάσαμε, δώσαμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Όλα αυτά δεν είναι δικαιολογίες, η ομάδα ήταν όντως αποκρουστική. Ακόμη και πέντε ημίχρονα να έπαιζε, πάλι δε θα κέρδιζε» και συνέχισε σχετικά με τον βοηθό προπονητή της ομάδας των Σερρών:

«Είδαμε και τα καραγκιοζιλίκια που έκανε ο κ. Ζαλίκας, ένας άνθρωπος, μάλιστα, που πέρασε και από τον ΑΡΗ, που όρμησε στον Μίσελ και έκανε αυτά που έκανε. Μετά συνέχισε πάλι με καραγκιοζιλίκια, πέφτοντας κάτω και κάνοντας ότι χτύπησε.

Το χειρότερο από όλα αυτά, ήταν αυτό που έμαθα αργότερα, για τη φραστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή μας, τον Βανγκέλι. Θα κάνουμε καταγγελία, το άρθρο 23 επιβάλλει μέχρι και την ήττα της αντίπαλης ομάδας, κάτι που βέβαια δε θα κάνει ο ΑΡΗΣ, για να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά. Εμείς θα κινηθούμε έτσι, ώστε να μην ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο και για να προστατεύσουμε τον παίκτη μας, ο οποίος είναι διεθνής με την Αλβανία, αγωνίζεται χρόνια στην Ελλάδα, νιώθει Έλληνας και δεν μπορεί κανείς να προσβάλλει την καταγωγή του.

Δε μας ενδιαφέρει τι σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή ο Κρίστι, αλλά είναι λογικό το παιδί να αισθάνεται άσχημα. Αισθάνεται Έλληνας και δεν μπορεί ο καθένας να περιφρονεί τη χώρα του διπλανού του . Η UEFA και η FIFA είναι πολύ αυστηρές με αυτά τα θέματα. Διάβασα πολλά απαξιωτικά σχόλια από τον εν λόγω κύριο για τον ΑΡΗ, χωρίς μάλιστα ο ΑΡΗΣ να έχει δώσει δικαίωμα. Εμείς δεν κάναμε θέμα ούτε για το ότι μας έδωσε τα εισιτήρια με 25 ευρώ, ενώ για τους οπαδούς των Σερρών με 15. Πήγαμε πολύ φιλικά στο γήπεδο, για να παρακολουθήσουμε την ομάδα.

Ο κ. Θεοδωρίδης εκνευρίστηκε, μίλησε άσχημα για τον κόσμο μας, αλλά όλα αυτά τα απαξιωτικά σχόλια δεν βοηθούν πουθενά. Εμείς θα κάναμε αυτήν την κίνηση, ακόμη κι αν κερδίζαμε».

Ερωτηθείς ο Εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ αν η Superleague μπορεί να κινηθεί και να προλαμβάνει ανάλογες καταστάσεις και συμπεριφορές, είπε:

«Όταν εμπλέκονται συμφέροντα και φιλικές σχέσεις, η Λίγκα δεν μπορεί να κάνει κάτι, ο καθένας μπαίνει πίσω από το οχυρό του. Η Λίγκα δεν μπορεί να κάνει αστυνόμευση, είναι υπεύθυνη για ορισμένα πράγματα, η ΕΠΟ είναι υπεύθυνη για τη διαιτησία και μάλιστα η ίδια η ΚΕΔ πρέπει να μιλήσει στους διαιτητές για κάποια ζητήματα.

Για παράδειγμα, ο διαιτητής έγραψε χθες ότι ο κύριος αυτός που μπήκε στο γήπεδο “προκάλεσε χασμωδία”. Τι θέλει να πει με αυτό δηλαδή; Δεν παίξαμε 5 λεπτά αγώνα, γιατί ένας προκλητικός προκάλεσε χασμωδία! Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε».

Σχολιάζοντας τη στάση που κράτησε ο Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα στην προκλητική συμπεριφορά του κ. Ζαλίκα, ο κ. Κόντης είχε να πει:

«Για μένα και ο Μίσελ φταίει, γιατί δεν μπορεί να ενδίδει στον κάθε περίεργο που θέλει να προκαλέσει την αποβολή του και να κερδίσει 15’’ δημοσιότητας. Από την άλλη, θα μπορούσε και ο Μίσελ να κάνει το ίδιο, πέφτοντας κάτω. Τα στραβά στο ποδόσφαιρο είναι πολλά, αλλά όταν έρχεται η μέρα να βρεθούμε προ των ευθυνών μας, όλοι σφυρίζουμε αδιάφορα. Δεν υπάρχει ευθιξία, δεν υπάρχει τίποτα».

Αναφερόμενος ,τέλος, στο ματς της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League με την Ατλέτικο Μαδρίτης (01/12, 22:05 ώρα Ελλάδος), ο Γιάννης Κόντης σημείωσε:

«Περιμένω σίγουρα να μη δω την ίδια αποκρουστική εικόνα με αυτή που είδαμε χθες στις Σέρρες, μίας ομάδας δηλαδή που παίζει με γιόμες, αλλά το ανάποδο. Περιμένω να δω την εικόνα που είδα στα παιχνίδια με Ατλέτικο και Μπάγερ. Όταν γυρίσουμε από τη Μαδρίτη, θα πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει, γιατί δεν γίνεται να τυγχάνουν ασυλίας ορισμένοι που δε θέλουν να παίξουν ή οτιδήποτε άλλο. Ο χρόνος θα δείξει».

Μαρία-Ελένη Κουλούρη,ARIS FM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!