Searching...
4:08 π.μ.

Το παραμύθι της εξυγίανσης...

Η αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου φαίνεται ότι αρχίζει με τον αποκεφαλισμό των διαιτητών. Αυτή είναι η επιθυμία των παραγόντων των ομάδων της Σούπερ Λίγκα, που φέτος έχουν υιοθετήσει μια νέα μόδα.
Υστερα από κάθε αποτυχημένη διαιτησία οι… αδικημένοι της αγωνιστικής συνεννοούνται τηλεφωνικά, επιλέγουν ποιοι είναι οι κακοί διαιτητές, τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί και στη συνέχεια ζητούν ακρόαση από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. Το… στόρι λέει ότι ζητούν από τον ισχυρό άνδρα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την καρατόμησή τους, αυτός τους λέει ότι δε μπορεί να το κάνει και στη συνέχεια οι παράγοντες μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες βγάζουν το διάγγελμά τους. Ετσι, εξελίσσεται το… παραμύθι της εξυγίανσης της φετινής Σούπερ Λίγκα, όπου το ρόλο του κακού λύκου παίζουν οι διαιτητές, ενώ οι παράγοντες έχουν το ρόλο της αθώας Κοκκινοσκουφίτσας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φαρσοκωμωδία που παρακολουθούμε φέτος δεν ξεγελάει κανέναν υγιή σκεπτόμενο φίλαθλο. Κι όχι γιατί είναι αθώοι οι διαιτητές ( πολλά από τα φετινά τους λάθη είναι επιεικώς εξοργιστικά), αλλά γιατί κανείς δεν πείθεται για τις αγνές προθέσεις των προέδρων των ομάδων.
Και πώς να γίνουν πειστικοί, όταν χρησιμοποιούν εμπρηστικές και βαρύγδουπες δηλώσεις, που πολλές φορές πυροδοτούν τη βία. Το μοναδικό πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι οι διαιτητές. Το βασικό ζήτημα είναι αν αντέχουν οι παράγοντες την απόλυτη ισονομία κι όχι το 50-50 κατά το δοκούν κι ανάλογα με τις περιστάσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back to top!